5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

St. Paul yılı sona erdi

Vatikan tarafından 2008-2009 yılının St. Paul yılı ilan edilmesi nedeni ile dünyanın dört bir yanından Hristiyanların akın ettiği Mersin'in Tarsus ilçesi, yılın sona ermesi nedeni ile dinlerin buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Gün boyu devam eden etkinliklerin ardından akşam Saint Paul Meydanında konser düzenlendi.St. Paul Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Tasavvuf Musikisi ve Mersin Devlet Opera ve Bale grubu konser verdi. Ayrıca etkinlikte, sema gösterisi düzenlendi.

Musiki konserini büyük bir ilgiyle izleyen yerli ve yabancı din adamları sema gösterisiyle de büyülendiler. Gecede, Hristiyan dinine mensup olan Lina Nasif, Yunus Emre'nin "Sordum Sarı Çiçeğe" adlı eserini seslendirirken konuklardan büyük alkış aldı.

Konsere, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Papa 16. Benedict'in Vekili Vatikan Hristiyan Olmayan Kültürlerle Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean Louis Tauran, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antionio Lucebello, Türkiye Katolik Episkoposları Kurumu Başkanı ve Anadolu Episkoposu S.E. Mgr Luigi Padovose, Hahambaşı Genel Sekreteri Yusuf Altıntaş ve Hristiyan din adamları ile çeşitli ülkelerden dini gruplar katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 10:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?