8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Stadyumda iftar yemeği

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi tarafından yer sofrasında iftar yemeği verildi. 

Koray Aydın Stadyumu'nda düzenlenen iftar yemeğine; MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, MHP Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik, Kadir Ural, MHP MYK Üyesi Barış Sanal, MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Yörük kültüründen örneklerin sergilendiği ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı, kıl çadırlarda ikram edilen iftar yemeğinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra seslendirilen tasavvuf müziği geceye renk kattı.
Gecede bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu sene yaklaşık 5 bin kişinin yer sofrasında buluştuğunu ifade ederek, iftar yemeğini düzenlemelerindeki amacın, Türk milletinde var olan dayanışma ve kaynaşma ruhunu ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. 

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük önem verdiklerini anlatan Tuna, "Özel gün ve haftalarda milli değerlerimizi ortaya koyduğumuz etkinlikler düzenliyoruz. Burada verilmek istenen mesaj, geçmişini unutanlar geleceklerine yön veremezler" dedi. 

Daha sonra, tasavvuf müziğinden eşsiz eserler sunan Bedii Şaraplı ve ekibi, misafirlerin büyük beğenisini topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 12:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?