8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

STK'lar hastane için toplandı

Mersin'in Erdemli ilçesinde sivil toplum kuruluşları, Sağlık Bakanlığı'nca ilçeye yaptırılacak 150 yataklı devlet hastanesinin yapımının, asılsız haberlerle engellendiğini ileri sürdü.

Sivil toplum kuruluşları, 150 yataklı hastanenin temelinin atılmasının gecikmesi nedeniyle, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda bir toplantı yaptı. Toplantının ardından sivil toplum kuruluşları adına konuşan Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik, ilçenin ihtiyaç duyduğu 150 yataklı devlet hastanesinin temelinin bir an önce atılarak, yapım aşamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.

İlçeye yeni hastane yapımında kullanılması için 7 milyon YTL ödenek ayrıldığını belirten Metik, "Şu anda yapılacak olan yeni hastane için Türbe Caddesi'nde bulunan 25 dönümlük arazinin istimlak işlemlerinin bir an önce yapılarak, hastanenin temelinin atılmasını istiyoruz" dedi.

Asılsız haberlerle hastanenin yapımının engellendiğini öne süren Metik, "Biz Erdemlili sivil toplum kuruluşları olarak yeni hastanemizin ilçe merkezine yapılarak, vakit kaybetmeden temelinin atılmasını istiyoruz. Erdemli'de modern bir hastaneye büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Sivil toplum kuruluşları olarak girişimlerin hızlandırılması ve hastanenin yapımına başlanması için de Sağlık Bakanlığı'na dilekçeyle başvuracağız" diye konuştu.

Toplantıya; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan ve Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 14:44:36
Güncelleme :5 Eylül 2007 Çarşamba 14:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?