5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Streslerini böyle attılar

Erdemli Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği tarafından organize edilen akşam yemeğinde komisyoncu, ihracatçı, ziraatçı ve üreticiler stres attılar.

Kumkuyu Beldesi’nde gerçekleşen yemekte konuşan Erdemli Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Atilla Küçük, komisyoncu, ihracatçı, ziraatçı ve üretici birlikteliğinin Erdemli ekonomisinin gelişmesinde büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Yıl boyunca hep birlikte piyasa kurduk. Yeri geldi tartıştık. Tartışılarak kurulan piyasaların daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Birlikte karar vererek sağlıklı piyasa oluşturduğumuza inanıyorum” dedi.

Domatesin hasadına başlanmasının ardından kısa bir süre sonra fiyatların düşmesinin piyasayı olumsuz etkilediğini ifade eden Küçük, “Bizdeki ürün hasadı bu yıl hava şartları nedeni ile geç kalmıştır. Bu geç kalma neticesinde domates hasadımız Suriye ve Hazar gölü çevresindeki örneğin Azerbeycan, Türkmenistan gibi ülkelerin hasadına rastlamıştır. Bunun neticesinde de domates fiyatları bir anda düşmüştür. İşte düşüşteki en temel sebep budur” diye konuştu.

Geceye katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, konuşmasında, “Erdemli’nin ticarette, sanayide ekonomide, ziraatta, sanatta, kültürde, istediği seviyeye gelebilmesi herkesin ortak düşüncesidir. İşte bu noktada herkese görevler düşmektedir. Herkes kendi alanında bir tuğlayı yerine koyarsa bu iş bitmiş demektir” dedi.

Konuşmaların ardından geceye katılanlar müzik eşliğinde oynayarak stres attılar.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?