30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Su borçlularına uyarı!

GEÇMİŞ SU BORÇLARINI YAPILANDIRMADA SON GÜN 2 MAYIS

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, 'Torba Yasa' olarak adlandırılan 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun'da yer alan gecikmiş su ve atık su borçlarının yeniden yapılandırılma fırsatından yararlanmak için son günü beklememeleri gerektiğini söyledi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, 'Torba Yasa' olarak bilinen kanun ile gecikmiş su ve atık su borçlara ödeme kolaylığı getirildiğini belirterek, borçluların bu kanundan faydalanmaları için kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonu olan, 2 Mayıs 2011 tarihine kadar başvurmaları gerektiğinin altını çizdi. Ülgen, kanundan faydalanmak isteyen vatandaşların ödenmemiş bulunan anapara alacaklarına daha önce uygulanan gecikme zammı ve faizlerin askıya alınacağını belirtti. Ülgen, "Ödenmemiş anaparanın tamamına da Tefe/Üfe oranı uygulandıktan sonra bulunan miktara peşin ödeme halinde herhangi bir faiz uygulanmayacaktır. Yeniden yapılandırılmış olan alacağın taksitle ödenmek istenmesi halinde yapılandırılmış olan alacak, kanunun belirttiği oranda katsayı Tefe/Üfe oranı ile çarpılıp bulunacak miktar eşit taksitlere bölünerek ödeme planı hazırlanacaktır" dedi.

'Ödeme borçlu' aboneler için 2 aylık dönemler halinde 6, 9,12 ve 18 eşit taksit uygulanacağını ve daha uzun süreli taksit yapılmayacağını belirten Ülgen, taksitlendirme yapan abonenin ikiden fazla taksit ödemediği takdirde kanundan faydalanamayacağını ve kanundan önceki uygulamaya dönüleceğini ifade etti.

Borçlu abonelerin yapılandırma için MESKİ Genel Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Birimi ile birlikte, Mezitli, Huzurkent ve Gözne Şube Müdürlüklerine, icralık borçları bulunanların Yenişehir Hukuk Müşavirliği'ne yazılı müracaat ile başvurmaları gerektiğini belirten Ülgen, "Bu işlemler için son gün beklenmemeli. Yasadan faydalanmak isteyenler dilekçe ile müracaatlarını biran önce yapmalı" diye konuştu.

GEÇMİŞ SU BORÇLARINI YAPILANDIRMADA SON GÜN 2 MAYIS
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 12:36:01
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 13:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?