9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Su kaynaklarımızı koruyalım!

Mersin'in Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, Toros Dağları'nda bulunan su kaynaklarının korunması gerektiğini söyledi.

Toroslar’dan Erdemli'ye ulaşan su kaynaklarının bulunduğu Evdilek Köyü Karakeşli Yaylası Baybağan mevkiine giderek, Subatanı kaynağında incelemelerde bulunan Demirhan, su kaynaklarının verimli ve daha etkin kullanılabilmesi amacıyla Toros Dağları'nda bulunan kaynakların tertipli ve düzenli hale getirileceğini bildirdi.
Yöre insanına öncelikle temiz su içirmeyi hedeflediklerini ifade eden Demirhan, “Önceleri insanlar ve bölgede yetiştirilen küçükbaş hayvanların su ihtiyacı aynı kaynaktan karşılanıyordu. İnsanımızın daha sağlıklı ve hijyenik kaynaklardan su tüketmesini istiyoruz. Bunun için de yöremizdeki su havzalarını ve kaynaklarını temiz tutacağız. Önümüzdeki günlerde bu amaçla çalışmalar başlatacağız” dedi.

Bölgede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Eyüp Ersin de, Kaymakam Demirhan’a bölgedeki yaşam koşulları hakkında bilgi verdi. Ersin, “Yöremizde hayvancılıkla geçimini sağlayan 55 hanemiz var. Yöredeki meralarda yaklaşık 20 bin koyun ve keçi yetiştiriliyor. Yöre insanı su ihtiyacını aynı kaynaktan gideriyor” diye konuştu.
Kaymakam Demirhan'a, Toroslar gezisi sırasında İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun ve bölge köylerinin muhtarları da eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 12:44:55
Güncelleme :20 Ekim 2007 Cumartesi 12:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?