4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Su şebekesi yenilenilenecek

Dünya Bankası, Mersin'in su şebekesinin yenilenmesinde kullanılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne 25 milyon euro kredi verdi.
Kredinin verilmesi ile ilgili protokol, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MESKİ Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası yetkilileri arasında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Dış Ekonomik Daire Başkanlığı'nda önceki hafta imzalandı.
25 milyon euroluk kredinin verilmesinin ardından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri Mersin'e gelerek, su şebekesinin yenilenmesi ile ilgili bilgi aldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret eden Dünya Bankası yetkilisi Seema Manghee, kredinin, Türkiye'de sadece 3 kente verildiğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, kredi ile Mersin'deki bin 500 kilometrelik şehir içi içme suyu şebekesinin çürüyen, delinen ve paslanan 500 kilometrelik bölümünün mavi borularla değiştirileceğini belirtti. Özcan böylece, Berdan'dan Mersin'e gelene kadar yüzde 60'ı kaybolan suyun kayıp oranının yüzde 10'lara düşeceğini ifade etti.
Ziyarette MESKİ yetkilileri yapılacak çalışmalar hakkında Dünya Bankası yetkililerine bilgi verdi.
.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 22:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?