2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Su şebekesinde tarım ilacı şüphesi

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Karahıdırlı köyü içme suyu şebekesine tarım ilacı karıştığı şüphesiyle şebeke üzerinde araştırma ve temizleme çalışmaları başlatıldı.

Karahıdırlı köyü içme suyu şebekesinin havalandırma ünitelerinden ilaçlama tankerine su doldurulduğu esnada, doldurulan suyun geri tepmesi ile içme suyuna tarım ilacı karıştığı iddia edildi.

Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Karahıdırlı köyünün içme suyuna tarım ilacı karıştığı yönünde aldıkları şikayetler üzerine çalışma başlattıklarını belirterek, "İçme suyunun analizler sonuçlanana kadar kesinlikle kullanılmaması konusunda gerekli uyarılarda bulunduk" dedi.

İçme suyunda değişik kokular hissedilmesi üzerine çalışma başlatıldığını söyleyen köy muhtarı Davut Garip ise, "Şüphelerimiz içme suyu ishale hattı üzerinde bulunan havalandırma birimlerinin herhangi birisinin ilaçlama tankerlerinin su aldığı ve bu esnada içme suyuna tarım ilacı karıştığı yönünde. Şu anda vatandaşlarımızın zarar görmemesi için içme suyu şebekesine su vermiyoruz ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Sağlığı ekiplerince numuneler alıp laboratuvarlara gönderiyoruz. Sonuçlar gelene kadar içme suyunu halkın kullanımına açmayacağız. Köy halkını, su ihtiyaçlarını gidermeleri için diğer kaynak suların aktığı çeşmelerimize yönlendirdik" diye konuştu.

İçme suyu şebekesinden her gün rutin olarak numuneler alındığını belirten Çevre Sağlığı Teknisyeni Hamdi Boyalı, "Köy muhtarının yapmış olduğu müracaat üzerine içme suyundan günlük kimyasal, bakteriyolojik ve toksolojik numunelerimizi alıp Mersin Halk Sağlığı Laboratuvarı'na analize gönderiyoruz. Herhangi bir zehirlenme vakasını engellemek amacıyla ishale hattını sürekli kontrol altında tutup, temizleme çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar ve analizler sonuçlanana kadar içme suyu şebekesinden köy halkına su verilmemesi konusunda da köy muhtarını bilgilendirdik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 11:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?