2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Suç örgütlerine darbe

Mersin’de polisin düzenlediği operasyonda, aralarında uyuşturucu ticareti ve kalpazanlık yapanların da bulunduğu 9 kişi yakalandı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği 5 ayrı operasyonda 1 kilo 585 gram esrar, 3 sahte belge, 10 adet sahte 20 milyonluk banknot, 2 tabanca ve 68 adet mermi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 9 kişi yakalandı. Polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği ilk operasyon Mersin Otogarı’nda yapıldı. Operasyonda Mersin’den Antalya’ya esrar maddesi gönderen Yusuf Sumer, Halil Gökçek ve Meaz Kaya adlı kişiler 1 kilo esrar ile birlikte suçüstü yakalandı.

Polisin diğer bir uyuşturucu operasyonunda ise aynı aileye ait 3 ayrı eve eş zamanlı olarak düzenlenen baskında, Remzi Eraslan ve Enver Eraslan adlı kişiler 585 gram esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 68 adet mermi ile birlikte ele geçirildi.

Organize Suçlar Şubesi’nin devam eden operasyonlarında ayrıca Zeki Aydın adlı şahıs 10 adet sahte 20 milyonluk banknot ile yakalanırken Murat Yıldız ve Ercan Üçkardeş adlı zanlılar ise sahte nüfus cüzdanları, sahte sürücü belgeleri ve motorlu taşıt tescil belgeleri ile birlikte ele geçirildi.

Polisin en önemli operasyonu ise Kiremithane Mahallesi’ndeki Amane Fırını’nda uyuşturucu satmak suçundan gıyabi tevkif kararı ile aranan Mehmet Nur Aman’ın (35) yakalanması oldu. Daha önce fırına düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle yakalanarak tutuklanan fırın işçilerinden sonra 2 aydır polisi peşinden koşturan Mehmet Nur Aman, düzenlenen şok operasyonla ele geçirildi. Aman, kendisine yakalayan Narkotik Polisi ile de arbedeye girerek direndi. Aranan zanlı Asayiş ekiplerinin de desteği ile kıskıvrak yakalandı. Olaylarla ilgili olarak adliyeye sevkedilen 9 zanlının tamamı tutuklanarak cezaevine kondu.
Operasyonlarla ilgili bilgi veren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Faruk Uzel, özellikle son zamanlarda çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik çalışmalarda büyük başarı sağlandığını, bunun vatandaşın bu konudaki hassasiyeti ile mümkün olduğunu belirtti. Uzel, bu tür suç örgütlerine yönelik çalışmada en büyük sıkıntının ihbar mekanizması olduğunu, son günlerde vatandaşın polise duyduğu güven neticesi, suç örgütleriyle ilgili yoğun şekilde ihbar aldıklarını kaydetti.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 14:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?