5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Suç örgütü operasyonuna 17 gözaltı

Mersin'de suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve yönettikleri belirlenen ve aralarında 2 polis memuru ile bazı iş adamlarının bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, darp, ev ve iş yeri kurşunlama, yaralama ve tehdit gibi olaylara karışarak halk üzerinde baskı ve korku yarattıklarının belirlenmesi üzerine operasyon düzenlendiğini bildirdi.

'O-14' kod adlı projeli çalışma kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 17 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını ifade eden Ekizer, şüphelilerin ev, iş yeri ve otolarında yapılan aramalarda ise; 12 adet suçta kullanılan cep telefonu, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatlı tabanca, 1 adet av tüfeği, 401 adet fişek, 6 adet şarjör, 3 adet 236 bin lira değerinde senet, 4 adet 121 bin 500 lira değerinde çek, 1 adet dizüstü bilgisayar ve 4 adet not kağıdı ele geçirildiğini söyledi.

Ekizer, şüphelilerin, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, darp, tabanca ve bıçakla yaralama, suça azmettirme, yağma, tehdit, tefecilik, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma" suçlarından adliyeye sevk edildiğini belirtti.

Öte yandan, yakalananlardan S.S. ve M.D.'nin Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olduklarını belirtilirken, bazılarının ise Mersin'de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları olduğu öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?