5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Suçlu biz miyiz?

MUM IŞIĞINDA ISINIP SOKAKTA DERS ÇALIŞIYORLAR

Mersin'de, müteahhid borcunu ödemeden ortadan kaybolduğu için bir haftadır elektriği kesik olan 8 katlı apartmanın sakinleri, evlerinde soğuk havada battaniye altında ısınmaya çalışıyor. Okulu aksatmak istemeyen çocukları ise soğuk havaya rağmen sokak lambasının altında titreyerek ders çalışıyorlar.

Palmiye Mahallesi 1223 Sokak üzerinde yer alan ve 1995 yılında bir bölümü tamamlanan Doğan Apartmanı'na daha o yıllarda daire sahipleri yerleşmeye başladı. 7 kat ve 14 daireden oluşan apartmanın inşaatını üstlenen müteahhit A.O., apartmanın bir bölümünü tamamladıktan sonra kayıplara karıştı. Mağdur olan apartman sakinleri, inşaat aşamasında kullanılan elektriğin borcunun bir kısmını kendi imkanlarıyla ödedi ve elektrik ihtiyacını da ortak saatten karşılamaya çalıştı. Ancak borç, 14 yıllık zaman diliminde birikti, apartman sakinlerinin yaptığı ödemeler yetersiz kaldı. Özellikle son iki yılda elektrikler 3-5 günde bir TEDAŞ tarafından kesildi. Bu duruma tepki gösteren ve sorunun çözülmesini isteyen apartman sakinlerinin tüm girişimlerinde ise herhangi bir sonuç alınamadı.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKİRSE AÇLIK GREVİ YAPACAĞIZ

Bugün gelinen noktada borcun, faiziyle birlikte yaklaşık 60 bin TL'ye ulaştığını kaydeden apartman sakini Peyami Sefa (48), borcu ödemelerinin mümkün olmadığını ve sorunun çözümü için TEDAŞ ile yaptıkları görüşmelerde dile getirdikleri 'bireysel abonelik' taleplerininse kabul edilmediğini anlattı. Üç yıldan bu yana apartmanda yaşadıkları bilgisini veren Sefa, bir haftadan bu yana elektriklerinin olmadığını ve bu nedenle mağdur olduklarını söyledi. Sefa, kendileri gibi apartmanda yaşayan 7 ailenin de söz

konusu borcu ödeyecek durumunun olmadığını ifade ederek, "Ben emekli biriyim ve emekli maaşıyla ne yapabilirim? Bu borcu nasıl ödeyebilirim?" diye sordu.

Apartmanda elektrik olmaması nedeniyle hırsızlık olaylarıyla da karşı karşıya olduklarını anlatan Sefa, ne can güvenliklerinin ne de mal güvenliklerinin olmadığını bildirdi. Sefa, sorunun çözümü noktasında gerekli yerlere yazışmaları yaptıklarını, eğer sonuç alamamaları halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazıp sorunlarını anlatacaklarını söyledi. Sefa, bundan da bir sonuç alamamaları halinde yargıya başvuracaklarını belirterek şunları söyledi: "Gerekirse Avrupa

İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideriz. Bu da olmadı açlık grevi yaparız, olmadı birimiz dama çıkar kendini aşağıya atar. Başka çaremiz kalmadı. Artık böyle yaşamak istemiyoruz."

SOKAKTA DERS ÇALIŞIYORUZ

Çocuklarıyla birlikte sokak lambasının ışığında oturan ve onlara ders çalıştıran bir diğer apartman sakini Melek Atıcı (32) da, evlerinde elektrik olmadığını ve bu nedenle çamaşır ve bulaşıklarını yıkayamayıp banyo yapamadıklarını söyledi. Çocukların derslerden geri kalmamak için sokakta soğuğa rağmen ders çalışmak zorunda olduğuna dikkat çeken Atıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her akşam çocuklar sokakta ders çalışıyor. Üşüyorlar ama buna mecburlar. Su ve telefon aboneliğimiz kabul ediliyor da, elektrik aboneliğimiz neden kabul edilmiyor? Bu durumun suçlusu biz miyiz? Bizi böyle mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok."

Sokaktaki reklam panosunun ışığında ders çalışan Ahmet Bardakçı ise, derslerden geri kalmamak için soğuk havaya rağmen sokakta ders çalışmak zorunda olduklarını, yağmurlu havalarda apartman boşlukları ya da bir dükkanın girişindeki ışığın altında oturup soğuktan titreyerek ders çalıştıklarını anlattı. Her ne kadar kalın giyinmeye çalışsalar da soğuğu iliklerine kadar hissettiklerini ancak derslerden geri kalmamak ve yazılılara çalışmak için buna mecbur olduklarını belirten Süleyman Bardakçı da tek

isteklerinin apartmanlarına elektriğin verilmesi olduğunu söyledi.

MUM IŞIĞINDA ISINIP SOKAKTA DERS ÇALIŞIYORLAR
MUM IŞIĞINDA ISINIP SOKAKTA DERS ÇALIŞIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 13:20:05
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 23:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?