3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Suda şaka ölümle sonuçlandı

Mersin'de, serinlemek için girdikleri sulama kanalında şakalaşan çocuklardan biri boğuldu. Çocuğun cesedi 3 dalgıç tarafından sudan çıkarıldı.

Olay, Fuat Moral Mahallesi'nde bulunan sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinden serinlemek için sulama kanalına yüzmeye gelen ilköğretim öğrencisi Mehmet Toprak (11) ile arkadaşı H.D. (14), suda şakalaşmaya başladı.

Bu sırada sudan çıkmaya çalışan Mehmet Toprak, arkadaşı H.D. tarafından iki kez kanala tekrar itildi. Toprak, arkadaşı tarafından ikinci kez itildiği sulama kanalından bir daha çıkamadı. Arkadaşı sulama kanalında kaybolan H.D. panikleyerek olay
yerinden kaçarken, çevrede çocuklar durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çocukların verdiği ifade doğrultusunda H.D.'yi yakalayarak gözaltına alırken, ölen çocuğun cesedinin çıkarılması için dalgıç çağırdı. Sulama kanalı içindeki tahliye borusuna sıkışan Mehmet Toprak'ın cesedi, Deniz Şube Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı 3 dalgıcın kısa süren çalışması sonrası çıkarılabildi.

Toprak'ın cenazesi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, görgü tanığı bir çocuk ölen çocuğun, arkadaşı tarafından kanala atıldığını ileri sürdü.
Bölgedeki vatandaşlar ise, bu tür olaylarla sıkça karşılaştıklarını belirterek, sulama kanalının üzerinin kapatılmasını istedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 12:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman Baris Boz IP: 85.104.25.xxx Tarih : 19.08.2008 15:50:02

polisler yolun içindeki kanalı bulabilmek için saatlerce dolastıher dafesında kanalın ustunden gectıler ama bulamadılar sonunda gosterdık ve öle gıttıler elınızde harıta adresdemi yok be abicim ya cocuklarada bu bir ders olur ölen kardeşimize allah rahmet eylesin kanalın üzeri kapansa iyi olur her yaz böle basımız agrımaz inşallah ...