3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sudan Tarım heyeti Erdemli'de

Sudanlı iş adamları tarımsal faaliyetleri incelemek üzere Mersin'in Erdemli ilçesine geldi.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Erdemli Tarımı Geliştirme Derneği (ERTARDER) ve Ceyhan Girişimci İş Adamaları Derneği'nin (CEYGİD) davetlisi olarak Erdemli'ye gelen 20 kişilik heyet önce Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde kendileri için verilen brifinge katıldı. Enstitü laboratuarında yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi alan heyet, AR-GE çalışmalarının yürütüldüğü bahçelerde de incelemelerde bulundu.

Sudan'ın Cezire Eyaleti Meclis Komisyon Başkanı Abdulbaki Reyyah, Ceyhan Girişimci İş Adamaları Derneği (CEYGİD) ile Cezire'de yapılan protokol gereğince böyle bir gezinin düzenlendiğini belirterek, "Yaklaşık 10 gündür bölgede incelemeler de bulunduk. Türkiye'de yapılan tarımın bizim hayal ettiğimizin çok çok üstünde olduğunu gördük. Bu güzel çalışmaları kendi ülkemizde de görmek isteriz" dedi.

Ağaç ve meyve yetiştiriciliğinin kendilerinin oldukça dikkatini çektiğini ifade eden Reyyah, "Ülkemizde bu tür gelişmeler henüz yok. İki ülke arasındaki iletişim artığında ağaç ve meyve yetiştiriciliği konusunda Türkiye'den destek isteyeceğiz" dedi.
Nuba Süt Ürünleri Birliği Başkanı Abdülrahim Muhemmed Abbas da teknolojik gelişmeleri yakından görmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

Cezire Eyaleti Ziraatçılar Odası Başkanı Ömer Osman Cibril ise incelemelerde bulundukları araştırma merkezlerinde görev alan uzman kadrosuna hayran kaldıklarını, bu kadrodan kendilerinin de istifade etmeyi istediklerini kaydetti.
Heyete gezisi boyunca Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şekip Keser, ERTARDER Başkanı Cengiz Topel Yıldız, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Orhan Sarı ile Enstitü Ziraat Mühendisleri eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?