5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sudanlı işadamları Erdemli'de

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) İstanbul'da düzenlediği Dünya Ticaret Zirvesi'ne katılan Sudanlı İşadamları Mersin'in Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erdemli Tarımı Geliştirme Derneği'nin (ERTARDER) davetlisi olarak Mersin'in Erdemli ilçesine geldi.

Sudan Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreteri Abbas Ali Elsayed başkanlığında Erdemli'ye gelen 35 kişilik heyet Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde modern tarım teknikleri konularında incelemelerde bulundu.

Sudanlı işadamlarına enstitü çalışmaları hakkında bilgi veren Teknik Müdür Yardımcısı Dr. Davut Keleş, enstitünün dünya ve Türk tarımının geleceği açısından önemli araştırmalar yaptığını belirterek, Sudanlı işadamlarına enstitüde bilgisayar sistemli seralarda yapılan bilimsel tarımsal araştırmalar konularında bilgiler aktardı.

Ülkelerinde verimli geniş arazilerin bulunduğunu ancak modern tarım tekniklerini bilen üreticilerin bulunmaması nedeniyle toprakların işlenemediğini ifade eden Sudan Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreteri Abbas Ali Elsayed, Sudanlı çiftçileri Türk mühendislerin eğitmesini istediklerini ve ülkelerinin modern tarımla buluşmasını arzu ettiklerini söyledi.

Dr. Keleş ise, enstitü olarak Sudanlı çiftçilere modern tarım teknikleri ve ürün yetiştiriciliği konularında her türlü eğitim desteğini verebileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 13:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?