5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Süleyman dedenin ilginç buluşu

Mersin'in Mut ilçesinde kül tablasına ihtiyaç duymadan sigara içmeye yarayan düzenek yapan 80 yaşındaki Süleyman Koca'nın buluşu görenleri hayrete düşürüyor.

 Mut'a bağlı Hacınuhlu köyünde yaşayan ve 62 yıldır sigara içen Süleyman Koca, çam dalından yaptığı kül tablası gerektirmeyen sigara düzeneğiyle hem sigarasını içtiğini hem de ellerini ısıttığını söyledi.

Gençlik yıllarında keklik avına gittiğinde ellerinin çok üşüdüğünü belirten Koca, "Benim de aklıma böyle bir düzenek yapmak geldi. Çam ağacının ince dalını kesip içerisini oydum. Bir de sigarayı takmak için ağızlık yaptım. Sigarayı yakıp içerisini oyduğum dal parçasının içerisine yerleştirip sigarayı içiyorum" dedi.

Bu düzenekle hem sigarasını içtiğini hem ellerini ısıttığını hem de kül tablasına ihtiyaç olmadığını anlatan Koca, "Dikkat edilmezse kimse sigara içtiğimi anlayamaz. Sigaramı bir iki çektikten sonra cebime koyuyorum" diye konuştu.

 Görenleri hayrete düşüren düzenek yüzünden karakola düştüğünü belirten Koca, "Mersin'de bir polis beni karakola götürüp bu şekilde ne içtiğimi öğrenmeye çalıştı. Yöntemi anlatınca sigara takımımı incelediler. Beni bıraktılar, 'ilginç adamsın' dediler. Artık yaşım ilerledi. Sigara yasağı da başladı. Doktorlar da sigarayı yasakladı. Ben de artık sigarayı bırakacağım" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 15:42:25
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 15:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?