2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sunay Akın siyasetçileri eleştirdi

Gazeteci Yazar Şair Sunay Akın, Türkiye'de 1960'lardan sonra iktidara gelen bütün partilerin, her alanda ürettikleri yanlış politikaların faturasını bugünkü neslin çektiğini ileri sürdü. 

Akın, 'Uluslararası Mersin Festivali' kapsamında Mersin'de bir söyleşiye katıldı. Önce Kültür Park Mini Amfi Tiyatro'da ardından Kongre ve Sergi Sarayı'nda Mersinliler ile bir araya gelen Akın, Türkiye'de 1960'lardan sonra iktidara gelen bütün partilerin, her alanda ürettikleri yanlış politikaların faturasını bugünkü neslin çektiğini ileri sürerek, "Ülkemizin gerçek anlamda bir aydınlığa çıkış sürecine girmesi gerekmektedir. Aksi takdirde büyük mücadeleler vererek kazandığımız tüm değerler elimizden yok
olup gidecektir" dedi. 


Kendisinin İstanbul'da tarihi bir köşkte oyuncak müzesi kurduğunu ve 4 yıldır halka açık faaliyet gösterdiğini anlatan Akın, bugüne kadar hiçbir devlet yetkilisinin ziyarete gelmediğini vurgulayarak, "Geçenlerde bir devlet memuru gelerek bazı sorular sordu ve son olarak da 'Z' raporunuzu görmem mümkün mü? dedi. Evet, devletin bu oyuncak müzesi ile ilgili sorduğu en önemli soru buydu. Ben de kendisine Biz daha 'A'yı görmedik ki 'Z'yi görelim dedim" diye konuştu. 

Türk toplumunda aydınlanma ve kültürel faaliyetlerin, Avrupa toplumlarına göre yavaş ilerlediğini kaydeden Sunay Akın, bu konuda gelişmiş ülkeleri yakalamak için kültür, sanat etkinliklerine büyük önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Mersin'de bu ışığı gördüğünü belirten Akın, "Mersin'e geldiğim andan itibaren modern bir kent havasını hissettim. Kent halkı festivali sahiplenerek, kültüre ve sanata ne kadar ilgili olduğunu hissettiriyor. Bu bağlamda Belediye Başkanı Macit Özcan'ı, kültüre ve sanata
verdiği değerden dolayı kutluyorum. Çünkü aydınlanmaya giden yol bilgiden geçer" dedi. 

Söyleşinin ardından Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, günün anısına Sunay Akın'a tüm Mersinliler adına bir çiçek takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 17:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?