5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Süper Vatandaş'a açılım davası

'SÜPER VATANDAŞ'A AÇILIM DAVASI

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemleriyle dikkat çeken ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan hakkında Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından dava açıldı. Davaya gerekçe olarak, Kocaaslan'ın 2 Kasım'da protez bacak ve koltuk değneğiyle yaptığı 'demokratik açılım' protestosu gösterildi.

58 yaşındaki Emin Kocaaslan, 2 Kasım'da Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde yaptığı eylemde üzerinde 'Açılıma domuz gribi bulaştı. Alternatif proje; TC açılım şartnamesi. Teslim ve pişman olmanızın, tövbe etmenizin yöntemleri ve kriterleri şartname açıklıyor' yazılı bir döviz taşımış, temsili olarak da protez bacak ve koltuk değnekleriyle yürüyerek, hükümetin Kürt sorununun çözümü noktasında ortaya koyduğu açılım sürecine tepki göstermişti. Eylemin ardından polis, Emin Kocaaslan hakkında Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yapılan şikayet dilekçesini incelemeye ala Cumhuriyet Savcısı Ünsal Demirci, tamamlamış olduğu soruşturmada Kocaaslan'ı suçlu bularak, hakkında Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Konuyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede Kocaaslan'ın 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve yönetme bunların hareketlerine katılma' suçunu işlediği belirtilerek, hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 28/1 maddesine göre 1 yıl 3 ay hapis cezası istendi.

Gelişmeleri değerlendiren Emin Kocaaslan, bir vatandaş olarak demokratik hakkını kullanarak 'demokratik açılım süreci'ne tepkisini dile getirmek için eylem yaptığını, açılan davanınsa kendisini şaşırttığını söyledi. Kocaaslan, suç işlediğine inanmadığını ifade ederek, "Hiç kimse basın açıklaması yapmak üzere izin almıyor. Emsali örneği yoktur. Sadece Güvenlik Şubesi'ne şifahen bilgi veriliyor. Ben de bilgi verip, basın açıklamamı yaptım. Mersin'de her gün onlarca basın açıklaması yapılıyor. Bugüne kadar hangisi hakkında dava açıldı? Kim açıklama yapmak için izin aldı? Hukukun üstünlüğü hepimiz için var. Ben hukukun, hak ve özgürlüğümüzün teminatı olduğuna inanıyorum ve hukuka güveniyorum. Hakkımda açılan davadan da beraatla çıkacağımı düşünüyorum" dedi.

'SÜPER VATANDAŞ'A AÇILIM DAVASI
'SÜPER VATANDAŞ'A AÇILIM DAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 14:23:03
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 11:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?