4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Süper Vatandaş'a saldırı!

CAMİ AVLUSUNDA 'EVET DUASI'NA ÇIKTI SALDIRIYA UĞRADI

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemlerle dikkat çeken ve kendini, 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, bu kez kentin en yoğun camisinin avlusunda 'Evet Duası'na çıktı. Kocaaslan, açıklama yaptığı esnada önce sözlü, ardından da fiziki saldırıya uğradı.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Ulu Camii Avlusu'nda imam kıyafeti giyip tek kişilik eylem yapan Kocaaslan, camiden namazdan çıkanlara, 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasında 'Evet' oyu kullanılması çağrısında bulundu. Üzerinde, 'Evet Duası. Güçlü Türkiye İçin, Güçlü Demokrasi İçin, Hukuk İçin, Evet' ifadesinin yer aldığı bir döviz taşıyan Kocaaslan, çevrede toplanan vatandaşların şaşkın bakışları altında eylemini sürdürürken, burada bir genç kendisine tepki gösterdi. Tepkiye rağmen, referandumda

neden 'evet' diyeceğinin gerekçelerini anlatan Kocaaslan, "Güçlü Türkiye, güçlü demokrasi, güçlü iktidar ve güçlü hukuk için bir 'evet' çıkar Yarabbi. Yarabbi, demokrasi ve özgürlük için, hukuk düşmanlarından şerrinden iftirasından sana sığınıyoruz. Onları helak et Yarabbi. Yarabbi, darbecilerin, cuntacıların, Ergenekoncuların, PKK'lıların avukatları, yandaşları, işbirlikçileri Anayasaya 'hayır' diyor. Yarabbi, bu siyasi sicili bozukları senin ilahi adaletine havale ediyoruz. Islah et, bunlara fırsat verme Yarabbi" dedi.

Emin Kocaaslan açıklamasını sürdürürken, cami avlusunda toplanan vatandaşların yanı sıra camiden namazdan çıkan kimi vatandaşlar da Kocaaslan'a sözlü olarak karşı çıktı ve eylemini sonlandırmasını istedi. Buna rağmen eylemini sürdüren Kocaaslan'a, bir vatandaş önce sözlü olarak saldırdı ardından da bu saldırısını fiziki olarak sürdürdü. Kocaaslan'a küfür ederek, hakaretlerde bulunan şahıs, alanda bulunan polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, cami avlusunda bulunan diğer vatandaşlar da Emin Kocaaslan'a tepki gösterdi.

Kocaaslan'da tepkiler üzerine eylemini tamamlayarak, cami avlusundan uzaklaştı.

CAMİ AVLUSUNDA 'EVET DUASI'NA ÇIKTI SALDIRIYA UĞRADI
CAMİ AVLUSUNDA 'EVET DUASI'NA ÇIKTI SALDIRIYA UĞRADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 15:35:02
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?