5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Süper Vatandaş'tan açılıma tepki

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemlerle dikkat çeken ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, demokratik açılım sürecini sokak ortasında soyunup haka dansı yaparak protesto etti.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne gelen Emin Kocaaslan, başına peruk, üzerine de kırmızı renkli kadın geceliği giyerek vatandaşların meraklı bakışları altında eylem yaptı. Üzerinde 'Ben de Türk açılımı istiyorum. Bunun adı: Temiz Türkiye açılımı' yazılı bir döviz açıp gösteri yapan Kocaaslan'a, çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de sert bir dille eleştiren Kocaaslan, "Vatandaştan Baykal ve Bahçeli'ye açılım projesi: 'Türk Açılımı-Temiz Türkiye Açılımı'. Sayın Baykal ve Bahçeli, benim gibi açılmazsanız rüyanızda bile başbakan olamazsınız. Hükümetin açılımıysa küçük ve yetersiz. Vatandaşınki ise büyük ve tarafsız. Sayın Bahçeli ve Baykal, Kürt sorunu var da Türk sorunu yok mu?" diye sordu. Kocaaslan, daha sonra kendisinin Başbakan olması halinde yapacaklarını sıraladı ve siyasilerden yapmaları gerekenleri anlattı.

Bugün gelinen noktada Türkiye'deki her 100 kişiden 60'ının adli, idari ve siyasi sicilinin kirli olduğunu iddia eden Emin Kocaaslan, bu sebeple kendisinin hazırlamış olduğu 'Temiz Türkiye açılımı'nın hayata geçirilmesinin bir zorunluluk olduğunu savundu. Kocaaslan, konuşmasını tamamladıktan sonra demokratik açılım sürecini soyunarak protesto etti.

Üzerindeki kıyafetleri tek tek çıkaran Kocaaslan, atletini çıkartırken çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Bir genç, kendisine yaklaşan Kocaaslan'a yardımcı oldu. "Beni bu hale düşürenler utansın. Öyle açılım olmaz, böyle olur" diyerek soyunmaya devam eden Kocaaslan, sadece boxer'ıyla kaldı ve sonra da haka dansı yaptı. Eylemini burada sonlandıran Kocaaslan, polisin gözetimi altında üzerini giyerek, Atatürk Caddesi'nden ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 17:03:19
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 17:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayşe Öner IP: 212.156.204.xxx Tarih : 2.10.2009 09:31:11

Protesto yerinde olmuş, her yere böyle ''süper vatandaş'' lazım.