5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Süper vatandaş'tan açılıma tepki

PROTEZ BACAKLI AÇILIM TEPKİSİ

Mersin'de tek kişilik eylemleriyle dikkat çeken ve kendisini; 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, 'Demokratik Açılım Süreci' kapsamında dağdan inen teröristlerin karşılanış şeklini, yanında getirdiği protez bacakla protesto edip, sokak ortasında 'İstiklal Marşı'nı söyledi.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde tek kişilik eylem yapan Kocaaslan, üzerinde; 'TC Açılım Şartnamesi; Teslim ve Pişman Olmanızın, Tövbe Etmenizin Yöntem ve Kriterleri Şartnamesi Açıklanıyor' yazılı bir döviz taşıdı, yakasına da; 'Gazi' ibaresini taktı. Koltuk değneğiyle yürüyen ve elinde de protez bacak taşıyan Kocaaslan, dağdan inerek teslim olan terör örgütü üyelerinin karşılanış şeklini; 'tahrik' olarak nitelendirdi ve yaşananların da 'şov' olduğunun altını çizdi.

Bu durumun herkes gibi kendisini de kızdırdığını dile getiren Kocaaslan, "Teslim ve pişman olmanın, tövbe etmenin yöntem ve kriterleri olan bu şartnameyi imzalarsanız, işte o zaman açılımı düşünürüz. Başka alternatifiniz yok" dedi. Televizyon ekranlarının yanında gazetelerde yer alan; 'Kandil bombalandı' şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını iddia eden Kocaaslan, "Her televizyonu açtığımda Kandil'in bombalandığı söyleniyor. Bu kadar bombayla Kandil mi kalır? Hiç kimseye inanmıyorum artık" diye konuştu.

Teslim olan terör örgütü PKK militanlarına yönelik kendince bir 'Teslim Olma Yemini' hazırlayan Kocaaslan, daha sonra söz konusu yemini okudu. Caddeden geçen vatandaşların şaşkın bakışları altında eylemine devam eden Kocaaslan, 'Demokratik Açılım Süreci' ve sonrasında da teröristlerin teslim olmasıyla birlikte yaşananları kınadığını kaydetti. Koltuk değneğine tutunarak elindeki protez bacağı gösterip; 'Bu bacak, benim komutanıma aitti ama domuz gribi olduğu için gelemedi. Yani sizin anlayacağınız açılıma domuz gribi bulaştı" dedi.

PROTEZ BACAKLI AÇILIM TEPKİSİ
PROTEZ BACAKLI AÇILIM TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 13:55:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 14:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?