2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Süper vatandaştan bayrak protestosu

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemleriyle dikkat çeken ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak tanıtan Emin Kocaaslan, camilerde ulusal ve resmi bayramlarda Türk bayrağı asılmamasını protesto etti.

Yanında getirdiği Türk bayrağını cami girişine bırakan Kocaaslan, "Yaptığım provokatörlük olarak algılanırsa, o zaman bu ülke fiilen değil ama fikren ve ruhen bölünmüş demektir" dedi.

Atatürk Caddesi üzerindeki Ulu Camii avlusunda eylem yapan Emin Kocaaslan, üzerinde "Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Türk bayrağına hakaret gibi cevap; camilerde bayrak asmak uygunsuz. Aboo aboo tövbe Yarabbi. Ezan dinmez bayrak inmez" yazılı bir döviz açtı. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında eylemini sürdüren Kocaaslan, 30 Ekim 2008 tarihinde milli bayram günlerinde camilere bayrak asılması konusunda Mersin İl Müftülüğü'ne verdiği dilekçesine cevaben kendisine iletilen 4 Aralık 2008 tarihli yazıya sert tepki gösterdi. İl Müftüsü Niyazi Ersoy imzasını taşıyan yazıda "Ulusal ve resmi bayramlarda, camilerde tören ve kutlama yapılmasının yanında camilere bayrak asılması uygun değildir" ifadesinin yer aldığını belirten Kocaaslan, buna gerekçe olarak da kendisine 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'un gösterildiğini söyledi. Söz konusu yazıda kelime oyunları yapılarak, camilerde bayrak asmanın yasak olduğunun ifade edildiğini iddia eden Kocaaslan, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve bağlı olduğu bakanlık, hatta tüm devlet adamlarımızdan rica ediyorum. Saadete gelin diyorum, uyarıyorum. Türk milletine şikayet ve ihbar ediyorum. 2429 sayılı kanunu uygun hale getirmelerini istiyorum" dedi.

Ortaya koyduğu tepkinin provokatörlük olarak yorumlanmasının aynı zamanda da Türkiye'nin fiilen değil, fikren ve ruhen bölünmüş anlamına geleceğini savunan Kocaaslan, "Kim ne derse desin gerçekler acıdır. Atatürk ilke ve inkılapları için, vatan için, devletimiz ve Türk bayrağı için ben bu yola kanımı ve canımı koydum. Şehitlerimiz rüyalarımda diyor ki; camilere bayrak as. Vatansever, demokrat, devlet adamı ve din adamı camiye de, kiliseye de, cemevine de, okula da yani kısacası ülkenin her köşesine bayrak asar. Camiler kışlamız, minareler süngümüz ise camiye de, minareye de bayrak da asarım, sancak da dikerim" diye konuştu.

Kocaaslan, 2429 sayılı yasayı ihlal ve protesto ettiğini, bunun da savcılar için suç duyurusu nitelediği taşıdığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bektaş adıgüzel IP: 85.104.111.xxx Tarih : 17.12.2008 11:55:48

Bir mersinli olarak Emin beyi tanımam ama sık sık mersinde alanlarda görmüşümdür takdir ettiğim şahsiyetler arasındadır kendisi haklı davasında yanında olduğumuzu bilemesini kenthaber aracılığla duyarmak istişyorum.