2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Süper Vatandaş'tan horozlu eylem

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemlerle öne çıkan ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak nitelendiren Emin Kocaaslan, bu kez de cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan Hüseyin Üzmez ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı horoz keserek protesto etti.

Elinde horozla; Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne gelerek burada açıklamalarda bulunan Emin Kocaaslan, artan terör olayları, idam cezasının kaldırılmasının yanında güvenlik güçlerinin yetkilerinin kısıtlanması gibi durumların; siyaseti bitiren hastalıkların başında yer aldığını söyledi.

Kocaaslan, siyaseti bitiren hastalıklar içinde; komünistlik, faşistlik, ateistlik, sabetayistlik, satanistlik gibi kavramları da sayarak, "Bu ülkede acaba adli, idari,
siyasi ve manevi açıdan sicili temiz kaç kişi çıkar. Hastalık olmuş atmış, partilerin lotosu yatmış. Nerede bu devlet, nerede bu hükümet, nerede bu muhalefet, nerede Diyanet, nerede adalet?" diye sordu.

Daha sonra cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan Hüseyin Üzmez ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı hedef gösteren Kocaaslan, "Üzmez gibi, Apo gibi hasta horozları da kesmek gerekiyor" ifadesini kullandı, sonrasında da yanında getirmiş olduğu bıçakla horozun başını kesti. Akıtılan kanın da Türk halkına hayırlı olmasını dileyen Kocaaslan, kafası kesik horozu eline alarak; bazı yerel yöneticilerle birlikte Hüseyin Üzmez ve Öcalan'ı; 'hasta horoz' olarak nitelendirdi ve ardından da "Onları da böyle kesmek gerek" ifadesini kullandı.

Kocaaslan, bazı yerel yöneticilerin 'övünme hastalığı'na yakalandığının altını çizerek, Mersin'in adeta kanayan yarası haline gelen ve kısa bir süre önce çözüme kavuşturulan çöp sorununun; CHP ve AK Parti'li yöneticiler tarafından paylaşılamadığını kaydetti. Emin Kocaaslan, her iki siyasi partinin de yalan söylediğini, çöp sorununu kendisinin çözdüğünü ileri sürdü ve yanında getirmiş olduğu gazete kupürlerini de belge olarak sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 16:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?