4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Süper vatandaş'tan ilginç eylem

AĞACA ÇIKIP BAŞBAKAN'DAN 'AKIL HASTANESİ' İSTEDİ

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemlerle dikkat çeken ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, kentin en işlek caddesinde ağaca çıkıp, Mersin'e Akıl Hastanesi yapılmasını istedi.

Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde eylem yapan Emin Kocaaslan, yüzüne boyadan sakal, kafasına kasket, üzerine de şalvar giyerek, vatandaşların şaşkın bakışları altında caddede yürümeye başladı. 'Başbakanım, Biz Deliler Mersin'e Akıl Hastanesi İstiyoruz' yazılı bir döviz de taşıyan Kocaaslan, vatandaşların yardımıyla cadde üzerindeki bir ağaca çıktı. Ağaçta kendisini deli eden nedenleri açıklayan Kocaaslan, bugün gelinen noktada kent sokaklarında ruhsal sağlığı bozuk

olan ve kamuoyunca 'deli' olarak nitelendiren yaklaşık 380 insan olduğunu söyledi. Kocaaslan, "Yalvarıyorum sizlere, bu insanlara sahip çıkın. Onlara karşı merhametli olun. Bu insanların ne kalacak bir yerleri var ne de onlara sahip çıkacak kimseleri olmadığı gibi kendilerine bakacak birisi de yok. Yazık bu insanlara" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Kocaaslan, "Ağaca bir deli çıkmış ama hiç kimse indirememiş Başbakan'ın dışında. Eğer Başbakanımız gelmezse bu ağaçtan kendimi aşağıya atarım"

Mersin'e 'Akıl Hastanesi' yapılması talebini bir kez daha yineleyen Kocaaslan, kendilerini deli edenlerin utanması gerektiğini, taleplerinin bir 'huzurevi' değil, aksine bir 'Deli Evi' olduğunu ve barınacak yerden başka bir şey de istemediklerini söyledi. Daha sona kendisini izleyen vatandaşların yardımıyla ağaçtan inen Kocaaslan, "Hop hop one minute. Sayın Başbakanım, hele de Mersin milletvekilleri Mersin halkını bir saniye dinlemediklerine ve bu olaylara uyuz olduğum, kıl olduğum için deli oldum.

Milletvekillerini size şikayet ediyorum, itirazım ve onlardan da davacıyım" diyerek eylemini sonlandırdı.

AĞACA ÇIKIP BAŞBAKAN'DAN 'AKIL HASTANESİ' İSTEDİ
AĞACA ÇIKIP BAŞBAKAN'DAN 'AKIL HASTANESİ' İSTEDİ
AĞACA ÇIKIP BAŞBAKAN'DAN 'AKIL HASTANESİ' İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 14:09:01
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 16:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?