2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sürat teknesiyle nefes kesen operasyon!

Mersin’de, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından 3 mil açıkta düzenlenen operasyonda, bir balıkçı teknesinde piyasa değeri yaklaşık 200 milyar lira olan 4 bin 600 paket nargile tütünü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mersin Gümrük Muhafaza Baş Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yakıt sorunu giderilen ve Gümrük Müsteşarlığı tarafından 1.6 trilyon liraya satın alınan sürat teknesi "Alper Özaslan" ile 3 mil açıkta operasyon düzenledi.

Operasyonda, ’Baba Halil’ adlı balıkçı teknesinde 4 bin 600 paket piyasa değeri yaklaşık 200 milyar lira olduğu tahmin edilen nargile tütünü ele geçirildi. Olayda, balıkçı teknesinin sahibi gözaltına alındı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, nargile tütünün çıkış noktasının belirlenmeye çalışıldığını kaydetti.

Gümrük Müsteşarlığı tarafından 7 Mayıs tarihinde "Kaçakçılık ile etkin mücadele" için alınan ’Alper Özaslan’ adlı sürat teknesi yakıtsızlıktan dolayı sahilde demirli olarak bekletiliyordu. Teknenin yakıt sorununun giderilmesinin ardından yapılan ilk operasyonda deniz yoluyla yurda kaçak nargile tütünü sokmak isteyen bir balıkçı teknesi ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 14:18:30
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 17:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?