4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Suriye'den valiye ziyaret

SURİYE HEYETİNDEN VALİ GÜZELOĞLU'NA ZİYARET

Suriye Spor Birliği Başkanı Mahir Hayata, Suriye Enformasyon Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Adem Muhammed ve Suriyeli spor yazarları, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Suriye Milli Takımı'nın 8 Ağustos Pazar günü saat 17.00'de Mersin İdmanyurdu'yla yapacağı maç dolayısıyla Mersin'de bulunan Suriyeli konuklar, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) Ahmet Ünal ve Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı eşliğinde Vali Güzeloğlu'nu ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Vali Güzeloğlu, bu buluşmanın Suriye-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, “Futbolun zaten barışa ve kardeşliğe hizmet ettiği bilinmektedir. Bu karşılaşma aynı zamanda Mersin ile Suriye arasında kurulacak güçlü bir kardeşlik ilişkisinin temelini teşkil edecektir” dedi.

Vali Güzeloğlu, Suriye ile ilişkilerde Mersin olarak spor, ticaret, turizm ve kültürel anlamda çok önemli bir rol üstlenmek istediklerini söyledi. Suriye dahil olmak üzere Mersin'e hem ziyaret, hem ticaret hem de kültürel geziler yapmak amacıyla yurt dışından konukların geldiğini hatırlatan Vali Güzeloğlu, “Mersin, Akdeniz kıyı çanağında çok önemli ithalat, ihracat ve ticaret kenti. Önemli bir liman kenti olan Mersin'in spor adına da 2017 Akdeniz Oyunları'na adaylığı var. Suriye'nin de bu anlamda desteğini bekliyoruz ve bu desteği vereceğinize de inanıyoruz”diye konuştu.

Suriye Spor Birliği Başkanı Mahir Hayata ise, kabulden dolayı Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti. Bu buluşmanın, Suriye ve Türkiye arasındaki tarihi derin ilişkileri yansıttığını dile getiren Hayata, “Biz de Türkiye'deki gelişmeleri yakından izliyoruz. Türkiye'de spor alanında yaşanan gelişmelerden Suriye'nin de yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Suriye Enformasyon Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Adem Muhammed de daha önce Mersin'e geldiklerinde Mersin ile ilgili belgesel film hazırlayarak ülkelerinde tüm kanallarda yayınladıklarını ve Suriye halkının belgeseli ilgiyle izlendiğini ifade ederek, bu ziyarette de yine Mersin ile ilgili program hazırlayacaklarını dile getirdi.

Suriye Devlet Televizyonu'nun Vali Güzeloğlu ile özel röportaj yaptığı ziyaret, karşılıklı hediyelerin sunulmasının ardından sona erdi.

SURİYE HEYETİNDEN VALİ GÜZELOĞLU'NA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 13:27:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?