3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sürücülere kış uyarısı!

 

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, kış şartları nedeniyle sürücüleri kazalara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Şen, yaptığı açıklamada, özellikle son günlerde yağan yağmur nedeniyle, yolların kayganlaştığını ve kaza riskinin arttığına işaret ederek sürücüleri, kural dışı sürat yapmama ve araç takip mesafesine dikkat konusunda uyardı.

Yağışlı havalarda ıslanan lastiklerin, kayganlaşan yol yüzeyine tutunma özelliğini azaltıp, fren mesafesini de uzattığına dikkat çeken Şen, yağmurlu günde araç kullanan sürücülerin, direksiyonu düz ve sıkı şekilde kavramaları, ani direksiyon kırma, ani frenleme ve sert manevra hareketlerinden kaçınarak da, savrulmaları ve kazaları önlemiş olacaklarını söyledi.

Şen, "Kazaların büyük çoğunluğu aşırı sürat ve direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu meydana geliyor. Özellikle yol kenarlarındaki su birikintilerine süratle girilmesi felaketlere yola açıyor. İçi su dolu yol çukurlarına düşen araçların, elektrik donanımları zarar görecek, yolda kalabilecek ya da yol dışına savrulabileceği gibi, fren balatalarının ıslanması sonucu, fren tutmama riski de ortaya çıkmış olacaktır. Bu durumda düşük hızda gidip, frene çok hafif basarak balataları kurutmak ve durabilmek mümkün olacaktır" dedi.

Sürücülerin, araçlarını kış şartlarına hazırlamaları gerektiğini ifade eden Şen, özellikle kalorifer, ön ve arka cam rezistansları, cam sileceklerinin çalışır duruma getirilmesi, seyir sırasında kapı camlarını içeriye su girmeyecek şekilde açılmasını istedi.

Duran Şen, aracın tüm ışık donanımlarının çalışır durumda olması ve kısa huzmeli farların mutlak açık tutulmasının daha güvenli bir yolculuk imkanı sunacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?