4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Susuz köyden 'evet' çıktı

SUSUZ KÖYDEN REFERANDUMA YÜZDE 86 'EVET' ÇIKTI

Mersin'in Mut ilçesinde yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşanan Işıklar köyünde referandum sandığından yüzde 86 'evet' oyu çıktı.

1117 nolu sandıkta 389 seçmeni bulunan Işıklar köyünde, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda 376 kişi oy kullandı. 360 geçerli oyun sayıldığı sandıktan 309 'evet', 51 'hayır' oyu çıktı. Mersin'in ilçeleri arasında yüzde 86 evet oyu ile birinci olan Işıklar köyü sakinleri, "Referanduma hizmet aldığımız için değil inandığımızı için 'evet' oyu verdik" dediler.

Sadece büyükbaş hayvancılıkla geçimlerini sağladıklarını söyleyen köy muhtarı Mehmet Şahin, köylerinin devletten hizmet aldığı için bu kadar oy çıktığı söylentilerinin yanlış olduğunu belirterek, "Aslına bakarsanız benim köyüm şuan içme ve sulama suyu sıkıntısı çeken bir köy. Hizmet desen maalesef yok denecek kadar az, ama biz referanduma inandığımız için bu kadar oy verdik. Çalışmış olduğum işyerinden emekli olunca köyüme geldim. Köylüm benim muhtar olmamı ve köye hizmet vermemi istedi. Ben de adaylığımı

koyarak muhtar oldum ve 1,5 yıldır Mut Işıklar köyü muhtarı olarak görev yapmaktayım. Köyüme elimden geldiği kadar da bir hizmet vermeye çalışıyorum. Referandumda bu kadar oy çıktı diye vatandaşın kafasında soru işareti var. Acaba hizmeti çok mu aldığından dolayı evet oyu çıktı diyebilirler. Ama inanın Işıklar köyü yatırımı hiç yok denecek kadar az alan bir köy" dedi.

Şahin, Işıklar köyünün ilçeye 50 kilometre uzaklıkta ve190 haneli bir köy olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Köylümüz geçimini sadece büyükbaş hayvan besleyerek sağlıyor. Yaz geldiği zaman 3-5 gün bazı evlere içme suyu veremiyoruz. Köyümüzün yolunun bir kısmı asfalt değil. Benim köyümün en büyük eksiği içme suyu. Şuan köyümüze cazibeli bir içme suyumuz geliyor, o da yazın yetersiz. Bunun 5 kilometrelik bir isale hattı var. Bu borular zaman zaman kireçten dolayı tıkanıyor, 10-15 yılda bir boruları değiştirmek gerekiyor. Bu boruları da değiştirmek için talepte bulunduk. Köy Hizmetleri gerekli olan boruları

köyümüze getirdi, bundan sonraki çalışmaları da siz yapacaksınız deyip gittiler. Yerin altındaki borular tamamen kireçten tıkandığı için 5 kilometrelik isale hattını yer üstünden sererekten köyümüze getirip, içme suyunu böyle veriyoruz."

Vatandaşla istişare ederek referandum maddelerini masaya yatırdıklarını ve tartıştıklarını kaydeden Şahin, "Sohbetlerimizde biz devletimiz, milletimiz, ülkemiz için evet dediğimizde daha iyi olacağına inandığımızdan dolayı bu oylar daha çok çıktı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 17:03:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 17:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?