5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

SYDV'den yoksullara ev

Mersin'in Tarsus ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ve yardıma muhtaç aileler için yaptıran evler, sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Kuşçular Köyü'nde yaptırılan 16 bin TL’ye mal olan 45 metrekarelik çelik konsorsiyumlu ev iki özürlü çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Zerekiya Ümük’e teslim edildi.

Evin teslim törenine Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’da katıldı.
Kaymakam Gödekmerdan, devletin çok güçlü olduğunu ifade ederek, yardıma muhtaç kişilere ve yardımı hak eden kişilere karşı duyarlılığı hiçbir zaman elden bırakmadıklarını söyledi.

Gödekmerden, “Bu konuda devlet ne gerekiyorsa yapacaktır. Zaten bu kapsamda devam eden projelerimiz de var, Kumdere ve Gülek’te de çalışmalarımız devam ediyor. Yakında onları da teslim edeceğiz. Bu konuda yardımcı ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zekeriye Ümük’te "Allah devletimize zeval vermesin" diyerek, “Yaşanmaz bir evde çaresiz bir şekilde yaşam mücadelesi veriyorduk. Önceden bize bakan gökteki yıldızlar vardı, şimdi ise devlet bizim hem annemiz ve hem babamız oldu. Çok mutluyu” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?