9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Taraftarlar otobüs taşladı

MERSİN'de, DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu'nun bazı taraftarları, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsünü taşlarken CHP İl Başkanlığı'nda da gerginlik yaşandı. Bazı partililer, CHP İl Başkanı Mustafa Uzun'a saldırmak isteyince, partide polis güvenlik önlemi aldı.


Kurdali Mahallesi, Okan Merzeci Bulvarı'nda toplanan Orhan Miroğlu'nu destekleyen bir grup, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mustafa Ercan yönetimindeki 33 R 6827 plakalı otobüsü taşladı. Şoför Ercan, saldırı sırasında camları kırılan otobüsü hızla olay yerinden uzaklaştırarak Güneykent Polis Karakolu'na sığındı. Bu arada Orhan Miroğlu ve beraberindeki bir grup, sayımları takip etmek için geldikleri adliyede MHP'li bir grup ile tartıştı. Polisin müdahale ettiği bu olay büyümeden önlendi.

İL BAŞKANINA SALDIRI

Seçimlerden hayal kırıklığıyla çıkan bir grup CHP'li, parti binasında İl Başkanı Mustafa Uzun'a sözlü tepki gösterdikten sonra saldırmak istedi. Öfkeli partililer, güçlükle yatıştırılırken İl Başkanı Uzun, partiden ayrıldı. Yaşanan gerginlik nedeniyle Çevik Kuvvet polisi, binada ve binanın çevresinde önlem aldı.

Öte yandan Mersin Adliyesi'nde, sandık sonuçlarını teslim etmeye gelen bazı görevliler de yaşanan izdiham sırasında baygınlık geçirdi. 2 kadın görevliye, adliye önünde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Kısa süre sonra kendine gelen görevliler, listeleri teslim ederek adliyeden ayrıldı.


SİLAHLI KUTLAMA

Mersin’de DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu’nun milletvekili seçildiğini öne süren yaklaşık 50 kişilik bir grup Yenipazar Mahallesi’ndeki Pazar Sokağı’nda toplanarak sevinç gösterisi yaptı. Grup içindeki kimliği belirsiz bir kişinin tabancayla havaya ateş açması üzerine polis ekiplere müdahalede bulundu. Toplanan grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 10:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren IP: 88.227.27.xxx Tarih : 23.07.2007 13:50:16
yazık ! malesefeki bu tip olaylar hep mersinde olmakta cok sık rastlanmakta! dtp ın mersınde adayı cok guclu neyazıkkı bu seyler bıtmıyor