3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Taraftarların kırmızı-lacivert sevdası

Mersin'de kırmızı-lacivert sevdası, sokaktaki kaldırım taşlarına, evlerin duvarlarına yansıdı.

TFF 2. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu'nda, yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Kırmızı-lacivertli renklere gönül verenler de lige sıkı hazırlanıyor. Yeniden yapılanma sürecine giren Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği sezon öncesinde kolları sıvadı.

İlk olarak dernek binasının bulunduğu Hamidiye Mahallesi 4208 Sokak'ta yer alan evlerin duvarlarını ve kaldırım taşlarını kırmızı-lacivertli renklere boyayan taraftarlar, şimdi de kentin dört bir yanını Mersin İdmanyurdu bayraklarıyla donatıyor.

Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Aydın Demirci, Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile yapmış oldukları görüşmeler sonucunda, derneğin yer aldığı sokağın adının; Mersin İdmanyurdu Sokağı olarak değiştirileceğini açıkladı.

Demirci, iyi günde de kötü günde de her zaman takımlarının yanında olduklarını ifade ederek, "Bundan 20 gün önce de 'Bayrak Kampanyası' başlattık. Tamamen kendi imkanlarımızla 15 adet bayrak yaptırdık. Bu bayrakları da kentin dört bir yanına astırdık. Ama bu yeterli değil. Bu kentin işadamları ve belediye başkanları da bize destek vermeli" dedi.

Kendilerinin yeni sezonda "Şeytanlar Grubu" olarak tribünlerdeki yerlerini alacağını, tamamen bağımsız bir şekilde Mersin İdmanyurdu'na gereken tribün desteğini vereceklerini kaydeden Demirci, "Takıma herhangi bir madde destek sunmadan, yöneticilik koltuğunda oturanları hazmedemiyoruz. Bu yöneticiler, takıma katkı sağlamadığı müddetçe her zaman bizleri karşılarında bulacaklar" diye konuştu.

Geçen sezon takıma verdikleri desteğin gözardı edildiğinin de altını çizen Aydın Demirci, "Geçtiğimiz sezon bizden başka kimse takıma destek vermedi. Herkes takıma sırtını döndü ya da köşesine çekilip gelişmeler karşısında sessiz kaldı. Bizim desteğimiz gözardı edilemez. Yapmış olduklarımız ortada" ifadesini kullandı.

2008-2009 futbol sezonunun ilk haftasında, İstanbulspor ile deplasmanda karşılayacaklarını hatırlatan Demirci, söz konusu karşılaşmada tribünlerdeki yerlerini almak istediklerini, ancak ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Demirci, kendilerine destek verilmesi durumunda da sezonun ilk karşılaşmasında İstanbul'da olarak, yaklaşık 500 kişilik bir grupla tribünde olacaklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nasparisli IP: 85.104.60.xxx Tarih : 22.08.2008 11:22:50

sonuna kadar desteklıyorum kardeşlerımı en buyuk miy ŞEYTANLAR