4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarih dostları buluşacak

İçel Sanat Kulübü (İSK) Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Sungur, 'Mersin Tarih Dostları Buluşuyor' adı altında gerçekleştirilecek olan etkinlikle birlikte 'Mersin Kent Müzesi' ile ilgili olarak bir altyapı oluşturulacağını söyledi.

Sungur, etkinlik kapsamında Mersin tarihiyle ilgili her türlü dokuman, bilgi ve anıların tespit edilerek geniş kapsamlı bir arşiv oluşturulacağını söyledi.

İSK'nın kültürel ve sanatsal alanda önemli etkinlikler düzenleyerek, adından sıkça söz ettirdiğine dikkat çeken Teoman Sungur, Müfide İlhan-Ayşe Uğural Sergi Salonu'nda kulüp yöneticileriyle birlikte yapmış olduğu ortak açıklamasında; kurumun Mersin açısından da oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Nisan ve Mayıs ayının sadece kültür ve sanat etkinlikleri açısından değil, Mersin açısından da yoğun geçen aylar olduğuna işaret eden Sungur, bu kapsamda da kendilerinin ilk olarak 20 Nisan Pazartesi günü 'Mersin Tarih Dostları Buluşuyor Kendi Tarihini Yeniden Okuyor' adı altında geniş katılımlı bir etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı. Sungur, "Etkinlik; kendine özgü tarihi gelişim süreci, kent ve yaşam kültürü, doğası ve insanıyla Mersin'in yakın geçmişini merak eden, öğrenmek isteyen ve kendini Mersinli sayan herkesi bir araya getiriyor. Yaşadığı kente sahip çıkmak isteyen, Mersin'e gönül veren ve zaman ayırıp çalışabilecek herkes bu toplantıya davetli" dedi.

Söz konusu organizasyonla birlikte Mersin'in tarihiyle ilgili olarak tüm yazılı ve görsel dokumanlar başta olmak üzere yaşanmış anıların tespit edilerek, geniş kapsamlı bir arşiv oluşturulmasının yanında 'Mersin Kent Müzesi'nin kurulması noktasında bir altyapı oluşturulması hedeflendiğini ifade eden Sungur, tarihle ilgili buluşmanın aynı zamanda da Mersin Üniversitesi tarafından da desteklendiğini belirtti. Sungur, 'Yerelden Ulusala, Ulusaldan Evrensele' sloganıyla 24-27 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan; '3. Çukurova Sanat Günleri' etkinliğiyle ilgili olarak açıklamalarda da bulundu.Etkinliğe; Mersin, Adana, Antakya ve Gaziantep illerinden katılım sağlanacağını vurgulayan Sungur, organizasyonun Arap Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği tarafından da desteklendiğini anlattı.

Öte yandan İSK tarafından 1 Mayıs 2009 tarihinde 'Mersin Sanat Günleri' adı altında söyleşi, müzik dinletisi, sergi, şiir ve tiyatral gösterilerin yanı sıra imza günlerinin de düzenleneceği ve bu etkinliğin de 5 gün süreceği bildirildi. 8 Mayıs 2009 tarihinde de yine İSK tarafından; 'Piyano ve Keman Resitali' organize edileceği bu etkinliğin bir gün sonrasında da kulübün olağan genel kurulunun gerçekleştirileceği açıklandı. Mayıs ayının son etkinliğinin de; 15-17 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirileceği vurgulanan; 'Pen Kadın Yazarlar Komitesi Toplantısı' olduğu vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 19:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?