4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarihi bina 'gazete' oldu

TARİHİ BİNA 'GAZETE' OLDU

Mersin'de günlük yerel bazda yayın hayatını sürdüren Bugün Mersin Gazetesi, kuruluşunun 9. yıldönümünü sade bir törenle kutladı. Gazete yeni yayın döneminde hizmet binasını da değiştirerek, bir süre önce restorasyonu tamamlanan tarihi binada çalışmalarını sürdürecek.

Bugün Mersin Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü kokteyli ve yeni hizmet binasının açılışınaysa yoğun ilgi gösterildi. Etkinliğe; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Merkez Merkez Gazeteciler Derneği (MMGD) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Akdağ, Anadolu Basın Birliği (ABB) Mersin Şube Başkan Yardımcısı Atilla Tülay ile çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Vali Hüseyin Aksoy, kentin sorun ve sıkıntılarının gündeme getirilerek, bunlara çözüm bulunabilmesi noktasında yerel basının oldukça önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, bu noktada da kendilerinin yerel basını önemsediklerini kaydetti. Bugün Mersin Gazetesi'nin de yerel basın içinde önemli bir yeri olduğuna işaret eden Aksoy, gazetenin 9. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, gazetenin yeni hizmet binası noktasında tarihi Mersin evini restore ederek burada faaliyetlerini sürdürme kararını da desteklediklerini belirtti.

Aksoy, kentteki tarihi binaların restore edilerek yeniden fonksiyon kazandırılabilmesi noktasında gerçekleştirilen çalışmaları Valilik olarak önemsediklerini ifade ederek, bu noktada da çok ciddi projelerin hayata geçirildiğini hatırlattı. Mersin'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra meslek odalarının da, söz konusu tarihi yapıları restore ederek, bu binalarda faaliyetlerini sürdürmelerini öneren Hüseyin Aksoy, bu konuda da gereken desteği vermeye de hazır olduklarının altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, bugün yerel basının içinde olduğu sorun ve sıkıntıların farkında olduklarını, bunların aşılabilmesi konusunda da belediye olarak gereken desteği vermeye çalıştıklarını anlattı. Bugün Mersin Gazetesi'nin hizmet binası ve çalışanlarıyla birlikte sorunlarını aşma başarısını gösterdiğini gözlemlediğini anlatan Özcan, kendilerinin de yerel gazetelerin belirli bir noktaya ve kaliteye ulaşabilmesi özlemi içinde olduklarını dile getirdi.

Özcan, kentte faaliyet gösteren gazetelerin istenilen düzeyde olmadığını savunarak, bu durumun aşılabilmesi için de gazetelerin tek çatı altında toplanarak, yayın hayatlarını tek çatı altında sürdürerek, okuyucunun da ihtiyaçlarına cevap verebilen ve bayide 50 ile 100 bin arasında tirajı olan bir yapıya kavuşturulması önerisini gündeme taşıdı. Bunun gerçekleşebilmesi için kendilerinin gereken özveriyi göstermeye hazır olduklarını ifade eden Özcan, 9. kuruluş yıldönümünü kutlayan Bugün Mersin Gazetesi çalışanlarına da yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

'Güvenilir, dürüst ve özgür bir basın' ilkesiyle yola çıktıklarını ve bu duruşlarını da 9 yıldan bu yana sürdürdüklerini ifade eden Bugün Mersin Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yayın Müdürü Neslihan Yalçın, kurum olarak aynı zamanda da büyük bir aile olarak öne çıktıklarını anlattı. Neslihan Yalçın, "Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda oturmuş bir yayıncılık politikasıyla kentine yön veren, gerektiğinde korkusuzca elini taşın altına koyabilen kurumsal bir yapıyla gazetecilik tarihini geride bıraktık" diye konuştu.

Dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de Mersinlilerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Yalçın, konuşmasını da şöyle sürdürdü;"İçinde bulunduğumuz bu bina, şehre saygıyı ifade eden, geleneksel Akdeniz mimarisinin özelliklerini taşıyan tipik bir Mersin evi. Bugün kendimizin tarihi dokusunu taşıyan bir Mersin evini koruma altına almanın haklı gururunu da sizlerle birlikte yaşıyoruz. Bu süreçte amatör çalışma ruhlarını kaybetmeden, profesyonelce emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, Neslihan Yalçın ve gazetenin diğer çalışanlarıyla birlikte 9. yıl pastası kesildi.

TARİHİ BİNA 'GAZETE' OLDU
TARİHİ BİNA 'GAZETE' OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 12:22:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 14:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?