3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarihi mekanda müzik ziyafeti

Türk Dünyası Müzik Topluluğu 7. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Erdemli'ye bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesi sahilinde konser verdi.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu Kurucu Müdürü Ali Özaydın, Kızkalesi konserini önemsediklerini belirterek, "Topluluğumuz tarihsel bir süreç içerisinde Türk müziğini ele alıyor. Repertuarımız sadece Türkiye’de yapılan müzikler değil, ismini dahi bilmediğimiz Türk boylarının, orijinal lehçeleri ile aslına sadık kalarak müziklerini yapıyoruz" dedi.

Tarihi bir repertuarla, Kızkalesi gibi tarihi bir mekan da konser vermenin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Özaydın, "İzleyici burada hem tarihi süreci yaşayacak, hem de biz sanatçıların etrafındaki tarihi doku içerisinde daha coşkuyla, daha severek ve isteyerek müzik yapacağız. Konser salonlarında 700’ün üzerinde konser verdik. Bu konserin daha anlamlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şef Fatih Erenler önderliğinde sahne alan topluluk, Türk Klasik ve Halk Çalgılarının yanı sıra, Dombra, Kopuz, Temir Kopuz, Komuz, Sim, Rübab, Morin Huur, Bızançi, Dutar, Tar, Garmon, Gıccek, Cetigen, Santur, Çenke, Sıbızgı gibi Türk Dünyası'na ait enstrümanların ezgileriyle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konseri, Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Kızkalesi Belediye başkanı Necati Kale çok sayıda davetli ile yerli ve yabancı turistler izledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 12:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?