2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarihi mekanda müzik ziyafeti

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ''Enbe Orkestrası'' Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesi Kanlıdivane harabelerindeki tarihi mekanda konser verdi.

Yerli ve yabancı bir çok müzisyeni bünyesinde bulunduran Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker, Kanlıdivane'de sahnede kaldıkları 1.5 saatlik zaman içinde Almanca, Türkçe, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce olmak üzere yaklaşık 35 yerli ve yabancı eser seslendirdiklerini, dünyanın en ünlü müzisyenleri ile aynı sahneyi paylaştıklarını belirtti.

Kanlıdivane'de ilk kez tarihi mekanda sanatseverlere konser vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gerçeker, Mersin ve Erdemli'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yurt içinde ve yurt dışında daha fazla tanınması için bu tür müzik festivallerinin daha çok yapılması gerektiğini kaydetti.

Gerçeker, "Yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce konser verdik ancak açık havada insanı büyüleyen bir mekanda ilk kez konser veriyoruz. Yani biz bu konseri vermekten, sanatseverlerde konser izlemekten zevk aldılar. Biz Enbe Orkestrası olarak gelecek yıl buraya yine geleceğiz'' dedi.

Müzik severler ise açık havada canlı müziğin tadını çıkardı.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?