5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarihi mekanlar korunacak

Mersin'de, kent merkezinde yoğunlaşmış olan tarihi mekanların korunarak işlevsellik kazandırılacağı bildirildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Gök ve beraberindeki heyet, merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk'ü ziyaret etti. Ziyarette taraflar, kent merkezinde yoğunlaşmış olan tarihi mekanların korunması ve işlevsellik kazandırılması konusunda işbirliği içinde olacakları mesajını verdi.

Ziyarette konuşan MEÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Gök, şehir merkezlerinin atıl kapasiteye dönüştüğünü, yeni alışveriş merkezlerinin rekabetine dayanamadıklarını söyledi.

'Çöküntü alanı' tabir edilen bu alanların kente kazandırılması gerektiğini vurgulayan Gök, “Bizim temennimiz, tarihi dokunun korunması ve canlandırılması çalışmalarının hem Akdeniz hem de Büyükşehir belediyeleri tarafından etkin bir biçimde sürdürülmesidir. Sizlerin bu konudaki hassasiyeti, Sayın Valimizin de desteği bizi son derece mutlu ediyor. Biz de bu konunun uzmanı akademisyenler olarak restorasyon ve koruma konusunda çaba gösterecek herkese yardımcı olmaya, bu görevde rol almaya hazırız” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk ise, üniversitenin önerilerini dikkate alacaklarını belirtti. Tarihi dokuyu koruma konusunu önemsediklerini kaydeden Türk, “Bizim yapacağımız bir şey olursa muhakkak siz değerli akademisyenlerimize danışacağız. Bu çalışmaları üniversitemiz ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde yapmak istiyoruz. Tarihi dokunun korunması, tarihi yapıların restorasyonu ile ilgili olarak Kaymakamlık ve Kent Konseyi nezdinde girişimlerde de bulunacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?