8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarım alanlarını dolu vurdu

Mersin'in Silifke ilçesinde 10 dakika etkili olan dolu yağışı, tarım alanlarına zarar verdi. Metrekareye 21.2 kilogram yağışın düştüğü ilçede, şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle bir okulun da bahçe duvarı yıkıldı.

İlçe Tarım ve Meteoroloji müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, saat 04.03 ile 04.13 arasında etkili olan dolu yağışı, Sarıcalar, Sayağzı, Kabasakallı ve Bucaklı mahallerinin yanı sıra bazı köylerde narenciye bahçeleri ile marul, maydanoz, çilek, bakla, fasulye ve sarımsak ekili alanlarda hasara yol açtı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, dolu yağışı ve yağmurdan zarar gören tarla ve bahçelerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

İlçe Tarım Müdürü Mustafa Cüceloğlu, seralarda ve merkeze bağlı ova köylerinde büyük çaplı zararın olmadığını belirterek, "3 ayrı afet tespit ekibimizle ilçemizin belde, mahalle ve köylerinde hasar tespiti çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalarımız yaklaşık 3 veya 4 gün sürecek. Şu ana kadar merkeze bağlı Kabasakallı, Bucaklı, Sarıcalar, Sayağzı mahallelerinde bin 600 dekar civarında narenciye, çilek, marul, maydanoz, bakla, fasulye gibi ürünlerde zarar görüldü. Ekip arkadaşlarımız ön tespit yapıyor, fakat Tarım Bakanlığımızdan talep gelirse kesin tespit çalışmalarımızı da başlatacağız" dedi.

Meteoroloji Müdürü Mehmet Söyler ise, ilçede metrekareye 21.2 kilogram yağış düştüğünü ifade ederek, yağışın yarın da devam edeceğini bildirdi. Bu arada, şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle 150 öğrenci mevcudu bulunan Hasan Paker İlköğretim Okulu'nun da bahçe duvarı yıkıldı. Belediye ekiplerinin yıkılan duvarla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 11:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?