4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Tarım Fuarı bir buluşma noktası'

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi, 'Mersin 4. Uluslararası Tarım Fuarı' ile birlikte Mersin'deki dinamiklerin önemli bir güç birliği ortaya koyduğunu ve bunun önümüzdeki süreçte izlenmesi gereken yolda da kılavuzluk yapacağını söyledi.

MTSO Meclis Başkanı Burakgazi, MTSO ve Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa organize edilen ve bugün sona erecek olan 'Mersin 4. Uluslararası Tarım Fuarı'nı değerlendirdi. Burakgazi, fuarın Mersin açısından oldukça önemli olduğunun altını çizerek, "3 yıl önce çadırda başlayan bu fuara kent insanı inandı ve potansiyelini gün ışığına çıkartabilme noktasında önce ulusal, ardından da uluslararası ölçekte kendini tanıtabilme amacı vardı. Bu amaca da büyük ölçüde ulaşıldı" dedi.

Faik Burakgazi, fuar kapsamında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 12 ülkeden toplam 200 firmanın stant kurduğunu; Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) organizasyonunda Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Suriye, Ukrayna, Sudan, Türkmenistan'dan alım heyetlerinin Mersin'e gelerek burada Türk işadamlarıyla ikili görüşmelerde bulunduğunu ve yatırım fırsatlarını masaya yatırdığını anlattı.

Alım heyetlerinin yanı sıra Ürdün, Suudi Arabistan, İtalya, Yunanistan, Suriye, Irak, Hindistan ve Romanya'dan da yabancı ziyaretçilerin fuar kapsamında ağırlandığını ifade eden Burakgazi, bu noktada 'Mersin 4. Uluslararası Tarım Fuarı'nın bir buluşma noktası haline geldiğini söyledi. Bu durumun Mersin ekonomisine de önemli katkılarda bulunacağına inandığını dile getiren Burakgazi, fuar kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) kendilerine destek verip yanlarında olmalarının da ayrı bir moral kaynağı olduğu belirtti.

Mersin'i yönetenlerle birlikte kentteki sanayici, işadamları, basın ve sivil toplum örgütlerinin fuarla birlikte bir güç birliği ortaya koymasını önemsediklerini kaydeden Burakgazi, "Yerel seçimlerin ardından açılışı gerçekleştirilen fuarla birlikte ortaya çıkan tablo, bundan sonraki süreçte izlenmesi gereken yolda kılavuzluk görevi üstlenecek" diye konuştu. Artık seçim sürecinin geride kaldığını ve bundan sonraki aşamada kentin ileriye taşınması, kent insanının yaşam kalitesinin yükseltilmesi noktasında çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Faik Burakgazi, bu noktada fuarda ortaya konulan kararlılık ve güç birliğinin sürdürülmesinden yana olduklarını söyledi

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 10:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?