8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Tarım fuarında tarih yeniden canlandı

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından açılışı yapılan Mersin 2. Tarım Fuarı'nda ilkel tarım aletlerini sergileyerek, fuara renk kattı. 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda teknolojik tarım aletlerinin yanında ilkel tarım aletlerini sergileyerek katılımcıları geçmişe götüren Toroslar Belediyesi, bu yıl yine açtığı stantla tarihi canlandırdı. 

25-28 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan Mersin 2. Tarım Fuarı'nda, Toroslar Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlarla yakından ilgilenen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, açılan fuarın tarım sektörünün önünü açma yönünde olumlu katkılar sunacağına inandığını belirtti. 

Gelişen tarım teknolojisinin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tuna, "Mersin'de özellikle tarım sektörü ile uğraşan insanların önünü açma yönünde, açılan bu fuar gerçekten çok büyük katma değer katacaktır. Çünkü, atadan kalma bilgilerle tarımla uğraşarak, tarım noktasında önde olan ülkelerle rekabet ortamına girmek geriye düşmemize sebep oluyor. Dolayısıyla, gelişmiş tarım tekniklerinin her türlü detayının sergilendiği bu tarım fuarını ziyaret eden çiftçilerimiz, bundan sonraki çiftçilik hayatlarında bu teknolojileri de baz almak suretiyle uygulamaya geçireceklerdir" dedi. 

"Gelişen teknolojiyi takip etmezseniz geride kalırsınız" diyen Tuna, az yerden çok ve kaliteli ürün alınmasının zorunlu olduğunu ve tarım toplumu olabilmek için tarım tekniklerinin kullanılması gerektiğini kaydetti. 

Toroslar Belediyesi olarak geçmişte insanların hayatlarını idame ettirme noktasında kullandıkları tarım aletlerini sergileyerek, dünle gelinen nokta arasındaki farkı insanlara fark ettirmek amacıyla ilkel tarım aletlerinin sergilendiği bir stant açtıklarını söyleyen Tuna, fuarın Mersin'e hayırlı olmasını diledi. 

Düven, çıkrık, hallaç, orak, saban, kalbur, fıçı, idare lambası, güğüm ve yöresel kıyafetler gibi ilkel tarım aletlerinin sergilendiği standı gezen vatandaşlara, Başkan Tuna tarafından ayran ikram edildi. 

Toroslar Belediyesi'nin açtığı stantta ayrıca, Mersin'in turizm yerlerini tanıtan ve sağlıkla ilgili bilgilerin de yer aldığı broşürler dağıtıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 11:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
supi doğan IP: 88.226.188.xxx Tarih : 29.04.2007 02:37:04
Fuara gitmiş bırı olarak soyleyebılırımkı umdugumu bulmadım cok ılgısız ve kısırdı.Fırmamız hıc umdugunu bulmadı gelecek yıl duzenlenırse katılmıyacaz .cok yol katetmesı lazım mersının .o kültür yok bırkere