2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tarım İl Müdürlüğü kalite peşinde

Mersin İl Tarım Müdürlüğü, 'Kalite Yönetimi Sistemi'ni hayata geçiriyor. Ürün ve hizmetlerine uluslararası standartlara uygun hale getiren müdürlük, 'ISO 9001 Belgesi'ni de almak istiyor.

Bu kapsamda İl Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte 'Toplam Kalite Yönetimi' konusunda kurum çalışanları bilgilendirildi. Gıda Yüksek Mühendisi Remzi Tüfenk'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ'un yanı sıra şube müdürleri de hazır bulundu.

Burada konuşan Hasan Hüseyin Oluğ, 2008 yılının artık sonuna geldiklerini ve yıl boyunca yoğun, tempolu ve bir o kadar da heyecanlı çalışmaların altına kurum olarak imza attıklarını söyledi. Oluğ, aynı çaba ve çalışmaların 2009 yılında da devam edeceğine inandığını belirterek, "Biz birlik, beraberlik ve kardeşlik olgusuyla hareketle Mersin ve Mersinli için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ISO 9001 Belgesi'nin aynı zamanda da kalite yönetimi standardı anlamı taşıdığına işaret eden Oluğ, "ISO 9001 belgesini almak için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Biz ürün ve hizmetlerimizin uluslararası kabul görmüş standarda uygun olduğuna eminiz. Bunun içinde gerekli olan çalışmaları tamamlayıp, ISO 9001 bayrağını gururla taşıyacağız. Bu bağlamda sizinde elinizden geleni yapacağınıza eminim" diye konuştu.

'Toplam Kalite Yönetimi' konusunda açıklamalarda bulanan Remzi Tüfenk de söz konusu belgenin geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapının oluşturulmasının yanında veriler ve istatiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesine imkan sağladığını dile getirdi. Tüfenk, bununla birlikte aynı zamanda da geleceğe yönelik kararlarda söz konusu analiz sonuçlarının kullanılması, kurumlaşma yolunda önemli adımların atılmasını sağladığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 14:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?