4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarım işçilerine yardım eli

ÇADIRDA YAŞAYAN TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM ELİ...

Mersin’in Tarsus ilçesinde kaymakamlık, Kızılay Tarsus Şubesi’nin desteğiyle çadırlarda yaşayan bin 820 kişiye erzak paketleri dağıttı, sağlık taraması yaptırdı ve kuaförlük hizmeti götürdü.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, beraberinde Tarsus Sağlık Grup Başkanı Hidayet Kar, Kızılay Tarsus Şube Başkanı Mustafa Talay, Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Özel İdare Müdürü Şemsettin Erdoğan, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz ile birlikte Tarsus'un Karsavuran, Çiçekli ve Kelahmet köylerindeki çadırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret etti.

Gödekmerdan, 180 çadırda yaşayan ve tamamı tarım işçisi olan vatandaşlara gıda paketleri dağıtımının yanı sıra sağlık taraması yaptırdıklarını belirterek, “Çadırlarımızda yaşayan vatandaşlarımız için proje geliştirdik. Vatandaşlarımıza okuma odası, çamaşırhane ve banyolar yaptıracağız prefabrik binalar yapacağız. Ayrıca abone yaparak su ve elektrik götüreceğiz. Çadırlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın insanca yaşamalarına olanak sağlayacağız'' dedi.

Kızılay Tarsus Şubesinin desteğiyle hazırlanan gıda paketleri çadırlarda yaşayan ailelere tek tek verilirken, Sağlık Grup Başkanlığında görevli 3 doktor ve 6 hemşireden oluşan sağlık ekibi çadırlarda muayene yaptı, Berberler ve Kuaförler Odasının getirdiği ustalar çadır sakinlerine berberlik hizmeti verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 12:37:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 12:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?