3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarım sektörü can çekişiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Faruk Akar, tarım sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandığını ileri sürerek, insanların bu sektörden hızla kaçarak kentlere göç ettiğini söyledi.

Akar, partisi tarafından 4 Haziran'da Şanlıurfa'da düzenlenecek olan 'Tarım-Çiftçi Kurultayı' öncesi Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği toplantıda, tarım sektöründe yaşanan sorunlara değindi.

Tarımda ciddi sıkıntılar yaşandığını ileri süren Akar, geçtiğimiz günlerde Adanalıoğlu beldesinde çiftçilerin satamadıkları için ürünlerini yaktıklarını hatırlatarak, 2 YTL'den piyasaya çıkan biberin 20 Ykr'a düştüğünü, patlıcan ve salatalıkta da durumun aynı olduğunu belirtti.

Çukurova bölgesinin en önemli geçim kaynağının pamuk olduğunu söyleyen Akar, anacak son yıllarda dışarıdan ithal edilen pamuk yüzünden ve desteklemenin de kaldırılmasıyla çiftçinin zarar ettiğini ifade etti. Bu yüzden mısıra dönüşün hızlandığını kaydeden Akar, "Ancak mısırda da 65 Ykr olan destekleme primi 20 Ykr'a düştü. Üreticiler perişan durumda. Mersin'de de meyve ve sebzecilikte ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye'nin her yerinde durum böyle" dedi.

Akar, ülkedeki tarım sektöründen yaşanan sıkıntılar nedeniyle artık insanların köylerden şehir merkezlerine göç etmek zorunda kaldığını ileri sürerek, şehirlerde de birtakım sıkıntılar oluştuğunu, huzurun kalmadığını ve işsizlik oranında artış gözlendiği iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?