4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarımda 'Web TV' açılımı

TARIMDA 'WEB TV' AÇILIMI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Web Tarım Televizyonu' ile birlikte tarım alanındaki gelişmeler, iyi tarım uygulamaları gibi bilgiler hazırlanan programlarla üreticiye aktarılmaya çalışılıyor.

Konuyla ilgili olarak Mersin İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; 22 Ekim 2010 tarihi itibariyle internet üzerinden yayın hayatına başlayan televizyon kanalıyla birlikte tarım sektöründe yaşanan gelişmelerin yanı sıra örnek tarım uygulamaları, yöresel yemekler, hobi yetiştiriciliği gibi aktüel programlarla üreticilere ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi. 'Web Tarım Televizyonu'nun zengin bir arşive sahip olduğu ve uzman kadrosuyla da tarımsal üretimden gıda güvenliğine, kırsal kalkınmadan

hobi yetiştiriciliğine, çeşitli başlıklarda hazırlanan yüzlerce filmlerle birlikte üreticilere bilgi verilmeye çalışıldığı dile getirildi. Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerin her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de yeni bir ufuk açtığı vurgulanan açıklamada, hayata geçirilen web televizyonunun da tarıma yeni bir soluk getireceği görüşü savunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 14:09:02
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 15:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?