5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus bayraklarla donatılacak

TARSUS BELEDİYESİ 10 BİN BAYRAK DAĞITTI

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye, Cumhuriyet Bayramının 86. yıldönümü dolayısıyla 10 bin adet Türk Bayrağı dağıttı.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı açıklamada, Türk Bayrağı ile birlikte birde teşekkür mektubu dağıtıklarını söyledi.

Kocamaz, “Temelleri ecdadımızın kanlarıyla suladığı bu coğrafya üzerinde atılmış genç Türkiye Cumhuriyet’imizin 86. yılını kutlar ve bu kutlamaların daha nice yüzyıllar boyunca tekrarlanması temennisiyle, başta Aziz Atatürk olmak üzere bizlere bugünleri yaşatan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetler anarken ülkemizin birlik, dirlik ve bütünlükten ayrılmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Büyük bir zarf içinde dağıtılan Türk bayrağının yanında bir de Tarsuslulara teşekkür mektubu gönderen Başkan Kocamaz, “Teşekkürler Tarsus. 16 yıldır verdiğiniz yetkilerle sürdürmekte olduğumuz Belediye Başkanlığı görevi süresi içerisinde bizlerden desteklerinizi ve yardımlarınızı esirgemediniz. Bu vesileyle, siz değerli Tarsus Halkımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Sizler ne kadar guru duysak azdır. Sizlerin ilgi ve destekleriyle belediyemizi örnek belediyeler arasına taşıdık. Uluslar arası ortamlarda tanınmasını sağladık. Bütün bunları sizlerle birlikte başardık. Bundan sonra da birlikte yürümeye devam edeceğiz. Hizmet konusunda verdiğiniz destekleri ifade edecek kelimeler bulmakta zorlanıyoruz. Bu arada belediye hizmetleriyle ilgili herhangi bir bilgiye ihtiyaç duymanız halinde kapılarımızın herkese sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha belirtiyor, tüm hemşehrilerime en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah’a emanet olunuz” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ

Bu arada, Mersin’in Tarsus ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında “Cumhuriyet” yürüyüşü düzenlendi.

Yeni Mahalle Aznakay Parkı önünde başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Yarbay Abdülkadir Yavuz, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Ağır Ceza Reisi Selfet Giray, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı’nın yanısıra bazı siyasi parti başkanları ve temsilcileri ile Sivil Toplum Örgütleri temsilci başkan ve yöneticileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aznakay Parkı'nda önünde belediye bandosu eşliğinde başlayan yürüyüş Atatürk caddesi güzergahından yarenlik alanından Cumhuriyet Alanı’nda son buldu.

Güzergahı üzerinde geçen kortej vatandaşlarla alkışlarla eşlik ederken, protokol üyeleri halkı selamladı.

Cumhuriyet alanındaki tören, çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Yürüyüş sırasında Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

TARSUS BELEDİYESİ 10 BİN BAYRAK DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 15:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?