5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus Belediye Meclisi toplandı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında yapılan toplantı yoklama, saygı duruşuyla başladı.

Gündemin üçüncü maddesi olan Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi’ne Ahmet Rasim Aygül, Ali Tunalı, Mehmet Akdemir, Mahmut Akyılmaz ve Cahit Kıraşı seçilirken, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Murakebe Heyetine de Yasin Savcı, İbrahim Döşlü, Ali İlk, İsmail Haluk Tekeli ve Mustafa Gürsoy getirildi. Çukurova Belediyeler Birliği’ne yapılan üye seçimine de Mehmet Aksoy, Yaşar Yağmur, Tufan Kürklü, Mahmut Akdemir ve Yeşim Sancaktar seçildi.

Toplantıda daire müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesiyle devam edildi. Tarsus ekonomisinin ve kentin gelişmesi için Tarsus Belediyesi mücavir alan sınırlarının kuzeyde ve kuzeybatı sınırında genişlemesi için mecliste, kentsel gelişim bölgesinde kalan Dedeler, Sucular, Takbaş, Taşkuyu köylerinin kadastro sınırlarının tamamını ve Sayköy Köyünün bir kısmının, Tarsus ekonomisini geliştirecek, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulabilmesi için Sağlıklı, Kurbanlı Köylerinin kadastro sınırlarının tamamının Eskişehir ve Çamtepe Köylerinin otoyolun batısında kalan kadastro sınırlarının, Kayadibi, Dadalı ve Özbek Köylerinin mücavir alan sınırı dışında kalan kısımlarının da Tarsus Belediyesi mücavir alan sınırı içerisine dahil edilmesi 3194 sayılı İmar Kanununun 45. maddesine göre Meclisi üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilirken, su faturalarını Bankalarda Otomatik Ödeme Talimatı yapılması için Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:43:01
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?