5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus Belediyesi'ne bir ödül daha

Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden 5’nci ödülünü aldı. 26 belediyenin toplam 43 proje ve uygulamalarıyla katıldığı “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın 2008 yılı ödülleri sahiplerini buldu.

“Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş Buluşması” adı altında gerçekleştirilen buluşmada, TKB Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin oturum başkanlığını yaptığı 'Birikimler ve Yeni Dönem Hedefleriyle Tarihi Kentler Birliği' konulu panel düzenlendi. Kentlerindeki kültürel mirası korumak-yaşatmak için yaptıkları istikrarlı çalışmalar ve yarışmaya düzenli olarak katılarak aldıkları ödüllerle Tarsus Belediyesi uygun görüldüğü, bu yıl ilk kez verilen 'Süreklilik Ödülleri', Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Mustafa Kemal Kültür Merkezi Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisinde düzenlenen törenle verildi.

Süreklilik Ödülü'nü Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya’dan alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ödüle layık görüldükleri için Tarihi Kentler Birliği yöneticilerine teşekkür etti.

Ödülün gerçek sahibinin Tarsuslular olduğunu belirten Başkan Kocamaz, Tarihi Kentler Birliği’nden 5’nci kez ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Öte yandan, Tarihi Kentler Birliği’nin yapılan genel kurulunda, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 3’üncü kez Tarihi Kentler Birliği (TKB) başkanlığına seçilirken Tarsus Belediye başkanı Burhanettin kocamaz ise birinci başkan vekili seçildi.

Toplantıda, belediyelikleri kapanan yerleşim yerleri ile ayrılan belediyeler nedeniyle, 12 belediye TKB üyeliğinden düşürüldü. Üyelik isteğinde bulunan 15 yeni belediyenin üyeliği ise kabul edildi. Bu değerlendirmenin ardından TKB’nin üye sayısı 254 oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?