3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Tarsus cezeryesine hayran kaldılar

Avrupa Birliği Gençlik Programı Gençlik Değişim Projesi Ritmi Hisset (Feel the Rhythm) kapsamında Tarsus'ta buluşan 4 ayrı ülkeden 22 üniversiteli genç ilk defa tattıkları Tarsus cezeryesine hayran kaldı.

Türkiye, Polonya, Letonya, Estonya, Çek Cumhuriyeti'nden 22 genç, Antik Anadolu Sofrası'nda akşam yemeğinden sonra şark köşesine geçti. Burada kendilerine ikram edilen cezeryeyi yiyen gençler, afrodizyak etkisi olduğunu öğrenince şaşırdılar.

Proje sorumlusu Ayşe Ceylan, Avrupa Birliği Gençlik Programı Eylem 1.1 Gençlik Değişim projesinin amacının farklı yerlerden ve uluslardan gelen gençlerin birlikte çalışarak farklı uluslar arasında oluşan önyargıları kırması ve ortaklaşa faaliyetler gerçekleştirmesi olduğunu belirterek, "Dans farklı kültürler için karakteristik ve estetik bir sanattır. Ulusların farklılıklarını gösterdiği gibi kültürlerini ve değerlerini de yansıtan bir sanat olan dans, projemizde ulusların kaynaşmasını farklılıklarını ve
değerlerini paylaşmasını sağlayacak ve bu uluslar arasında köprüler kurulmasını sağlayacaktır. Projemizde uluslar birbirlerinin danslarını öğrenecek ve Türk dansını, özelliklerini ve Türk kültürünü yakından görme ve yaşama olanağına sahip olacaklar" dedi.

Ankaralı Özge Gül Aslan ise böyle bir projeye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu, değişik ülkelerden arkadaşlıklar edindiğini belirterek, bu projeye yabancı dilini geliştirmek amacıyla katıldığını söyledi.

Proje kapsamında Tarsus'ta bulunan gençler 27 Eylül 2008 Cumartesi günü Şelale Karacaoğlan Parkı'nda ülkelerinin danslarını sergileyecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?