5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus doğalgaza kavuştu

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Aksa Gaz A.Ş.'ye ihaleye verilen ve Mart ayında çalışmalarına başlanan doğalgaz, yapılan törenle kente verilmeye başlandı.

Gazipaşa Mahallesi Mithatpaşa Köprüsü yanında yapılan törene Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Almanya'nın Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Belediye Bmeclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan AKSA Doğalgaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, doğalgazın bölgeye geç geldiğini, yaptıkları çalışmalarıyla açığı kapatacaklarını söyledi.

Arslan, 'Çukurova bölgesi gerçekten temiz enerji kaynağına, ucuz enerji kaynağına geç kavuştu. Fakat bu geç kavuşmayı bizim yaptığımız hızlı ve seri çalışmayla kapatacağımız inancındayım. 5 ay gibi kısa bir sürede şehrin mevcut Botaş'ın yapmış olduğu istasyonun dört katı kapasitesini çıkardık. Ve şehir içerisinde de ana dağıtım hatlarının yapımını tamamladık. Ve iki bölgeye de yaklaşık 6 bin konukluk bir alana doğalgaz vermeyi başardık. Bizim yeni dönemde Tarsus halkından isteğimiz, kimsenin söylediklerine inanmaması ve doğalgazın temiz ve ucuz bir yakıt olduğuna inanmalarını istiyoruz. Bunu hiç kimse unutmasın. Doğalgaz Tarsus'a hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.

Tarsus'un her geçen gün geliştiğini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, doğalgazın bölgeye hayırlı olmasını diledi. Başkan Kocamaz, Tarsus'un artık temiz enerjiye kavuşacağını belirterek 'Ülkemiz her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Tarsus'tan bundan mümkün olduğunu kadar nasibini almaya çalışıyor. Bizde yerel yönetim olarak diğer büyük şehirlerde ne varsa Tarsus'ta bu hizmetlerin gelmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz. Elbette hizmetler yapılırken bazı sıkıntılar yaşanacaktır. Alt yapıdan sonra insanlarımız rahat bir nefes almaya başlamışlarken, doğalgaz ve elektrik hatlarını yeraltına alınması ile yeniden bir çileli hayata başlamıştır. Ama dediğimiz gibi her şeyin bir bedeli vardır, bu bedeli bu kente yaşayan insanların bir kısmı mutlaka çekecektir. Her dönemin kendisine özgü sıkıntıları vardır. Ama benim Aksa gaz yetkililerinden ve müteahhit firmadan hassaten ricam bu çileyi çekilmez hale getirmesinler. Tarsus halkı henüz yeni yeni rahat nefes almaya başlamışken, bu işi çok fazla etrafa yaymadan, toz, toprak içinde bırakmadan, bize çok fazla şikayet gelmeden bitirmelerini rica ediyoruz. Bildiğimiz gibi kışın dağıtılan kömürler astım gibi hastalıklara neden olup, insanların uykusuz geceler yaşamasına neden oldu. Ben inşallah bu doğalgaz kullanımının artması ile şehir içindeki o çileli günlerin sona ereceğini tahmin ediyorum. Ve bu hizmetin Tarsus'umuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum' ifadesini kullandı.

Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhart ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Langen'in yeni belediye başkanıyım. İlk defa Tarsus'a geliyorum. Bilmediğim bir çok şeyi bu kentte gördüm. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Doğalgaz gerçekten en verimli, en temiz enerji kaynağıdır. Bu açılışta gördüm kadarıyla yolun başındayız. Öncülük yapan herkesi kutluyorum, başarılar diliyorum'
Konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Aksa Gaz yetkilileri Şehitishak ve Anıt Mahallesine verilen doğalgazın meşalesi yakıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 15:43:08
Güncelleme :29 Ağustos 2009 Cumartesi 15:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?