5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tarsus esnafı İngilizce öğrendi

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi ile Tarsus Amerikan Koleji’nin ortaklaşa organize ettiği ve esnafa yönelik verilen İngilizce kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı.

Güner Baykal Toplantı salonunda düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Amerikan Koleji Müdürü Robert Mallett, Amerikan Koleji İngilizce Öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

4 ayrı noktada 12 İngilizce öğretmeni tarafından verilen eğitim sonunda kursu tamamlayan 52 kursiyere Kaymakam Gödekmerdan ile Belediye Başkanı Kocamaz sertifikalarını verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’a her geçen gün gelen turist sayısının arttığını, esnafın turistlerle kolay iletişim kurması için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Genellikle turistlere yönelik faaliyet gösteren esnafın rağbet ettiği kursa katılanların, artık iş yerine gelen bir turistle rahatlıkla diyalog kurabileceğini belirten Kocamaz, amaçlarının İngilizce bilen esnaf sayısını artırmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından kursiyer esnafa sertifikaları verildi

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 12:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?