4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus Güçbirliği Vakfı açıldı

TARSUS GÜÇBİRLİĞİ VAKFI AÇILDI

Mersin'in Tarsus ilçesinde girişimci iş adamları tarafından kurulan Tarsus Güçbirliği Vakfı'nın açılışı törenle yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığını İşadamı Fuat Togo'nun Mütevelli Heyeti Başkanlığını CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in üstlendiği Tarsus Güçbirliği Vakfı, Yeniömerli Mahallesi 4112 sokakta hizmete girdi.

Açılış törenine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk, CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, MHP Mersin Milletvekilleri Kadir Ural, Akif Akkuş ve Behiç Çelik, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Müftü Abdulkerim Akbaba, belde belediye başkanları ve çok sayıda Meslek Odası başkanı ve Vakıf yöneticileri ile davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus'un ekonomik, kültürel ve sosyal alandaki sıkıntılarının aşılması noktasında Tarsus Güçbirliği Vakfının önemli roller üstleneceğini dile getirerek, önceliklerinin eğitim olacağını söyledi.

Seçer, "Toplumumuzu daha ileriye götürmek için vakfımız çalışmalar yapacak. Çağdaş ve aydınlık bir gelecek için eğitime desteği amaç edinen Tarsus Güçbirliği Vakfı maddi imkanları kısıtlı, yetenekli, başarılı üniversite öğrencilerine burs vererek, ülkesine, milletine, faydalı nesillerin yetişmesi için mücadele verecek. Toplumu, sosyal, kültürel açıdan daha ileriye taşımakta temel amaçlarımızdan biri. Onun için diyoruz ki, gelin el birliği ve gönül birliği yapalım. Güzel Tarsus'umuzu her birlikte kalkındıralım. Asıl olan insanların yaşadıkları toplumdaki diğer fertlerin nasıl yaşadığı, nasıl geçindiği, nasıl eğitim gördüğü olmalıdır. Bu duygularla yaşadığımız topluma faydalı olmamız gerekir. Kefenin cebi yok, dünya baki, insan fani. Bizler yaptığımız iyiliklerle, yaptığımız güzel hizmetlerle anılmalıyız" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Vakfın binasının ve faaliyete başlamasının açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın etkilendiği küresel krizden ve diğer faktörlerden dolayı ekonomik yönden kötü duruma düşen Tarsus'un Tarsus - Kazanlı Turizm Bölgesi, Tarsus'a yapılacak Çukurova havaalanı ve diğer istihdam alanlarıyla önümüzdeki süreçte büyük gelişme kaydedeceğini söyledi.

Vali Aksoy, ''Tarsus, Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biridir. Tekstilde kapanan fabrikalardan dolayı çok zarar gördü. Pamukluk Barajı, Turizm Bölgeleri ve havaalanı yapımıyla birlikte Tarsus'ta büyük hareketlilik yaşanacak. Daha sonraki yatırımlarla Tarsus daha da büyüyüp, gelişecektir. Vakıf ortak güç demektir. Sorunları dile getirirken bu sorunu nasıl çözeceğimizi ortaya koyup, çözersek hedefimize ulaşmış oluruz. Tarsus Güçbirliği Vakfı işte buna öncülük edecektir. Eğitim amaçlı kurulan bu Vakfın, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda da güçbirliği yapacağına yürekten inanıyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum'' ifadesini kullandı.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise, Tarsus'un en önemli eksikliğinin bir araya gelememek olduğunu belirterek, ''Oysa birlikten kuvvet doğar. Bunu gören arkadaşlarımız Tarsus Güçbirliği Vakfını kurdular. Beklentiler de büyük olacak. Eğitim yardımının yanı sıra ekonomik alanda, sosyal ve kültürel alanda da faaliyet gösterip, örnek olacaklarına inanıyorum. Tarsus Güçbirliği Vakfı önemli bir işlevi yerine getirecektir. Biz devlet olarak muhtaç olan insanlarımıza her türlü desteği veriyoruz. Ancak Vakıfların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da etkin rol üstlenmeleri gerekir. Tarsus Güçbirliği Vakfı'nın buna da öncülük edeceğine inanıyorum'' dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, öğrenci yetiştirmenin dışında, kentin ekonomik hayatının tekrar canlanması için Vakfa tavsiyelerde bulundu. Kocamaz, "Tarsus'ta büyük bir işsizlik sorunu var. İşsizliğin çözümü için projeler üretilmelidir. Elbirliği ve güçbirliği içinde olup, kentin kanayın bu yarasının iyileştirilmesi için mücadele verilmelidir. Fakat Tarsus'ta büyük sıkıntı var, o sıkıntıda insanların bir araya gelmemeleridir. İnşallah kurulan Tarsus Güçbirliği Vakfı ile insanlar bir araya gelir. Tarsus ortak paydası etrafında birleşirler. Tarsus'un sorunları ve sıkıntıları da bir bir çözülür" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol açılış kurdelesini keserek, vakıf binasını gezdi.

TARSUS GÜÇBİRLİĞİ VAKFI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 16:52:04
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 17:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?