4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tarsus halinde mutlu son

TARSUS HALİNDE MUTLU SON

Mersin’in Tarsus ilçesinde Sebze ve Meyve Hali’ndeki gerginlik Tarsus Belediyesi ile Yaş Sebze Meyve Komisyoncular Derneği arasında yapılan protokol ile mutlu sona ulaştı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hal’de yapılan protokol töreninde yaptığı konuşmada, Tarsus Belediyesi ile hal esnafı arasına nifak sokmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamadığını, hazırlanan protokolün 2 taraf için hayırlı olduğunu söyledi.

Bu anlaşmanın sadece ve sadece Tarsus Belediyesi ile Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Komisyonu Derneğinin diyalog ve sağduyusuyla imzalandığını söyleyen Başkan Kocamaz, bunun dışında üçüncü bir şahsın yada herhangi bir siyasi partinin veya kuruluşun etkisini olmadığının bilinmesi gerektiğini belirtti.

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Komisyonu Başkanı Ali İlk ise, “Bu protokol iki tarafa hayırlı olsun. En kötü uzlaşmanın mahkeme kararlarından ve tartışmalarla elde edilen sonuçlardan daha hayırlı olduğuna inanıyorum. Protokolde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kocamaz ile Dernek Başkanı İlk tarafından imzalanan protokol ise şöyle:

“Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan Tarsus Hal Kompleksi içerisindeki komisyoncu ve sevkiyatçı dükkanlarının 242 adeti 28 Nisan 2010 ile 30 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak kira ihalesi ve akabinde bu taşınmazların satışı için yapılacak ihale ile ilgili şartların belirlenmesidir. Şuan için hal içerisinde faaliyet gösteren komisyoncu ve sevkiyatçıların tamamı 28 Nisan ve 30 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak kira ihalesine katılacaklar ve ihale şartnamesi doğrultusunda bu işyerlerinin kiralayacaklardır. Belediye tarafından yapılacak satış ihalesine kiracıların katılması mümkün olup, belirlenen satış ihalesi şartları çerçevesinde ihaleye katılıp, işyerlerinin mülkiyetini satın alacaklardır. Satış ihalesinde satış bedelinin yüzde 502si peşin, bakiye %50’lik kısmı ise ihale tarihini takip eden 6. ve 12. aylarda iki eşit taksitle ödenecektir.”

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 17:43:05
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 17:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?